Vaga de neteja a les residències i centres de salud mental municipals

  0
  neteja imsp.jpg

  10/01/2017 – La plantilla de l'empresa concessionària del servei de neteja de l'Institut Municipal de Serveis Personals reclama el sou de desembre i la paga extra.

  Vaga de neteja de tres dies a les diferents escoles especials, residències i centres de salud mental municipals de la ciutat. La plantilla de l'empresa concessionària del servei, Kluh Linaer, d'unes 23 persones, s'ha declarat aquest dilluns en vaga com a forma de protesta per no haver cobrat el sou de desembre ni la paga extra de Nadal.

   

  Els representants sindicals asseguren que ja es va posar en avís tant l'ens municipal com l'Ajuntament de les males formes, diuen, d'aquesta empresa, de les quals coneixien casos similars a altres punts d'Espanya. Kluh Linaer és una companyia de serveis integrals que presta servei a moltes altres administracions i municipis.

   

  En aquest sentit, no només es troben molestos per l'impagament, sinó també per la manca d'actuació i cas omís del Consistori, diu un dels representants sindicals, Jonathan Gallego. Aquest matí, el col·lectiu s'ha concentrat a la plaça de la Vila, on ha parlat amb l'alcaldessa Dolors Sabater, que ha baixat a dialogar amb els manifestants.

   

  Des del govern municipal asseguren que l'empresa va guanyar el concurs per a gestionar la neteja de l'Institut Municipal de Serveis Personals l'any passat de manera habitual. El regidor de Salut, Francesc Ribot, explica que ja es va fer un requeriment a l'empresa perquè pagués, i que des de l'empresa es va respondre que així ho farien, tot i que afirmaven tenir problemes de tresoreria per impagament d'altres administracions.

   

  A dia d'avui, confirma el responsable de Salut, l'Ajuntament està obrint un expedient per incompliment del plec de condicions. També assegura que es retindran els pagaments a Kluh Linaer fins a garantir que es paga les nòmines.