Veïns de Casagemes demanen fer peatonal el seu carrer per mitigar el ‘botellón’

  0
  31
  2bae5966-1505-472a-827b-6ef9b04aa3b4.jpg

  27/04/2016 – Els veïns del carrer Orient, a la frontera entre Canyadó i Casagemes, creuen que el seu carrer hauria de transformar-se i passar a ser “peatonal transitable”.

  Els veïns del carrer Orient, a la frontera entre Canyadó i Casagemes, molt a prop de la zona de festa del polígon Can Ribó, creuen que el seu carrer hauria de transformar-se i passar a ser “peatonal transitable” per tal de reduir l’impacte de l’incivisme durant els caps de setmana. Fa uns dies, el col·lectiu veïnal, que es va constituir en plataforma per canalitzar totes les queixes vinculades a la manca de convivència els caps de setmana, es va reunir amb regidors de govern per començar a explorar quines vies podien millorar la situació del vial, pel que molts joves hi passen cada divendres i dissabte a la nit.

   

  “Demanem aquestes característiques per diversos condicionants: d’una banda, l’efecte del ‘botellón’, ja que estacionen els cotxes, posen música a un volum fort i beuen a la via pública; de l’altre, per evitar pintades a les nostres parets i façanes. Pensem que si no hi ha vehicles aparcats, tot queda a la vista i deixa més exposats els possibles incívics”, consideren els veïns, que apunten que el nombre de pintades ha augmentat “notablement” des que va obrir la pista d’skate a Canyadó, ara farà un any.

   

  A més, el col·lectiu creu que un carrer buit de cotxes “millorarà la visibilitat i la seguretat vial dels vianants”, ja que es tracta d’un vial molt transitat per infants i joves que van a la pista de futbol d’Iris Sol i a la pista de patinatge, afirmen. Tanmateix, es mostren favorables a la proposta del govern de canviar el sentit de la circulació.

   

  Aparcament als solars buits

   

  Una altra de les peticions és la de la millora de l’estacionament. La plataforma d’Orient i els veïns de Casagemes consideren que el solar de l’antiga fàbrica del Cristall que es troba en desús s’hauria d’obrir perquè el veïnat aparqués i s’hauria de netejar regularment. De la mateixa manera, reivindiquen que els terrenys contigus a la pista d’skate, que ja es van habilitar com a zona blava el passat estiu sense gaire èxit, també hauria de ser obert i gratuït, “ja que porta molts mesos tancat sense cap benefici a la comunitat”.