Veïns de Nova Lloreda Sud demanen transparència a l’associació de veïns

  0
  Foto 26-9-14 11 20 59.jpg

  29/09/2014 – Un grup de veïns es reuneixen davant les portes de l'AV de Nova Lloreda Sud per demanarr els comptes i el llistat dels membres de l'entitat.

  Un grup de veïns de Nova Lloreda es reunien al Centre Cívic de Can Cabanyes per tractar temes del barri fins que un dia van proposar fer una reunió a l’Associació de Veïns de Nova Lloreda Sud, tot i que ja s’imaginaven que no s’arribaria a celebrar, el passat dimecres, 24 de setembre, es va convocar amb la finalitat de demanar a l’entitat més transparència davant els socis i demostrar els comptes i el llistat de membres que la formen des de la seva fundació.

   

  Prèviament, poques hores abans de la convocatòria, dos veïns es van reunir amb membres de la junta de l’associació per demanar el local per duu a terme aquesta reunió, però van marxar de seguida al veure que l’entitat es negava a cedir-lo. En aquell moment, l’associació va decidir tancar el local durant tota la tarda i suspendre totes les activitats programades per evitar conflictes. Finalment, una vuitantena de veïns es van presentar a aquesta reunió, però al veure la persiana tancada, només van quedar una cinquantena de persones que es van reunir al carrer durant dues hores amb la presència del regidor de Seguretat, Convivència i Participació Ciutadana, Miguel Jurado, i del regidor del districte, Daniel Gracia.

   

  Els estatuts arriben als jutjats

  Davant a aquesta resposta per part de l’associació, els veïns han posat fi a l’agulla i s’han presentat a l’administrador de finques per esbrinar quins blocs de pisos paguen la quota a l’entitat i quants socis la formen, ja que un veí de Nova Lloreda, Francisco Javier López, confirma que ningú té carnet d’afiliat i “el nostre president, Manolo López, ha reconegut que no té llista de socis, llavors com pot saber qui paga i qui pot ser membre o no?”. Per altra banda, també s’han presentat als jutjats per a que investiguin els estatuts, ja que “creiem que són falsos i demanem al jutge que faci obligar la llei d’associacions de Catalunya al president, que es tracta d’entregar-nos el llibre de comptes i el llistat de socis, i serà quan sabrem si ens ha robat o no, però en cap cas li acusem de lladre”, segons ens ha explicat F.J. López.

   

  També, els veïns s’han reunit amb la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), a qui aquesta setmana presentaran un escrit per demanar una reunió amb l’entitat i l’AV de Nova Lloreda  Sud tindrà un termini de 15 dies per convocar una adunació i així, a la vegada, presentar els comptes. “En cas que l’AV no ho faci, l’Ajuntament podrà arribar a prendre mesures legals contra ella”, confirma F.J. López.

   

  Per un altre costat, denuncien les amenaces que ha fet el president a alguns socis en més d’una ocasió, com “quan un membre va demanar el llibre de comptes i va estar amenaçat de ser acomiadat de l’empresa Tusgsal ”. A més, exposen les festes  del barri d’enguany que van anar a càrrec de tres bars, una botiga de queviures i una penya futbolística perquè el president es negava a organitzar-les a causa de que “ningú col·laborava amb ell”, segons el veí.

   

  Però les incògnites que tenen els veïns no acaben aquí, perquè també es pregunten a on realment van a parar els diners que rep l’AV dels blocs de pisos quan “suposadament és per pagar els monitors de les activitats que es realitzen, però tothom sap que el pressupost que es recapta amb les activitats es destina un 50% a l’entitat i l’altre meitat als monitors”, posa en dubte en F.J. López.

   

  L’associació es defensa

  Davant aquestes acusacions, el president de l’AV de Nova Lloreda Sud, Manolo López s’ha defensat dient que “aquesta reunió, convocada per socis i no socis, és a causa de l’odi personal que algunes persones tenen cap a mi i han convençut a altres per arribar a aquest extrem, que ha estat convocar als veïns a una adunació sense haver demanat prèviament permís a nosaltres”. A més, destaca que “ells han estat sempre els que han volgut apartar-se quan es volia parlar i han aprofitat les circumstàncies i el que han fet no té cap explicació, perquè tots entenem que aquesta associació és per a que gaudeixin els socis, però que està governada per una junta que coordina i convoca les reunions, com en qualsevol entitat”. I “la nostra junta està unida i el nostre objectiu és explicar tot a tots els veïns perquè s’ho mereixen, com diuen els estatuts”.

   

  Per trobar solució, l’AV convocarà de cara al mes d’octubre una assemblea i fins està disposada a convocar unes eleccions, però “no em plantejo la dimissió fins que això s’hagi solucionat, ja que ara tinc que demostrar tot el que tenen que demostrar ells”, afegeix Manolo López.

   

  Finalment, el president acusa que darrera de tot això està el regidor del districte, Daniel Gracia, ja que “no accepto que un regidor, que no ha tingut la dignitat de reunir-se amb nosaltres i no ha convocat el Consell de Districte en cap ocasió, que vingui al barri a incitar a uns veïns ja incitats”. Mentre que el veí Francisco Javier López afirma que “el regidor del districte no ens ha orquestrat a manifestar-nos perquè aquest grup de veïns no forma a cap partit perquè no entenem de política ni ens volem ficar, només volem millorar el barri després de 30 anys” i adverteix que “amb aquesta actitud de no atendre als veïns, si que es podria arribar a iniciar conflictes, cosa que mai ha succeït”.