Veïns del Front Marítim volen millores a canvi de cedir una plaça temporalment a l’Escola Badalona Port

  0
  49
  plaça elx.jpg

  06/07/2017 – L'Associació de Veïns reclama millores al barri, que consideren desatès en diferents aspectes.

  Un grup de veïnat del Front Marítim s'ha concentrat aquest dimarts per reclamar a l'Ajuntament que reformi l'entorn de la plaça Elx. És la contraprestació que consideren justa per cedir part d'aquest espai públic durant un curs a l'Escola Badalona Port.

   

  Ajuntament i centre escolar, en barracons des que va obrir, han acordat ampliar el pati perquè la instal·lació d'un nou mòdul de cara al proper curs deixarà les instal·lacions sense zona d'esbarjo, pràcticament. Tot i que la idea inicial era utilitzar l'espai que ha deixat l'antiga fàbrica Can Badrinas,

  els resultats de contaminació d’aquest solar no van sortir favorables i cal descontaminar el sòl abans d’ampliar el pati de l’escola en aquest espai.

   

  Per això s'ha decidit utilitzar una part de la plaça Elx de forma provisional i “durant el mínim temps necessari”, tot i que oficialment no s'han concretat dades. En aquest sentit, els veïns insisteixen en que la plaça ha de tornar a ser espai públic, i creuen que seria adient reformar-la i escometre millores generals a l'entorn, sobretot a un solar adjacent, per tal de guanyar espai veïnal.

   

  Queixes per l'incivisme a l'hora d'aparcar

   

  La relacionada amb la plaça Elx no ha estat l'única reclamació que els veïns de la zona han posat de manifest aquesta setmana. També s'han queixat del descontrol que hi ha a l'hora d'aparcar en alguns punts del Front Marítim, com ara a la plaça de la Rosa dels Vents, entre la fàbrica de l'Anís del Mono i els edificis del passeig Marítim. També a la del Patí de Vela, en direcció al Port.

   

  Demanen a l'Ajuntament més vigilància i control, i més seny i civisme a la ciutadania en general. Aquests dies ja s'ha reparat les pilones de la Rosa dels Vents per evitar que els cotxes hi puguin accedir.