Veïns en dues lligues ‘diferents’

  0
  39
  CrLqs0JW8AATlTW.jpg

  08/09/2016 – Divina Seguros Joventut i CB Sant Josep debuten aquest cap de setmana a la lliga Júnior Preferent jugant un derbi al Centre Parroquial.

   

  La temporada 2016-2017 comença de forma oficial en la categoria júnior, darrer pas abans d’intentar afrontar amb èxit el salt al professionalisme. Els dos equips badalonins que comparteixen màxima categoria, la Penya i el Sant Pep, obriran foc el pròxim dissabte al Centre Parroquial (19:30h). A priori, enguany verd-i-negres i parroquials haurien de lluitar per objectius diferents (la lliga i la salvació), però el caràcter motivador d’un derbi pot convertir el resultat final en inesperat.

   

  El Divina Seguros de Dani Miret arriba a l’estrena sense haver incorporat cap jugador, ja que l’equip s’ha format amb peces que ja eren dins del club. Jugadors de segon any i ‘salts’ del cadet han configurat una plantilla de molt nivell i amb opcions d’aspirar a tot com a equip. “Hem apostat per una reestructuració de posicions i per dotar els jugadors de nous reptes”, destacava Miret.

   

  Plantilla de luxe

   

  Amb diversos membres de la prometedora generació U16 que ve de guanyar el campionat d’Europa i amb algunes peces de segon any, la Penya buscarà construir una estructura més sòlida que la dels anys anteriors.

   

  “Apostem pel Pol Molins en la posició de base. La temporada passada va acabar a un bon nivell, fet que li va donar la possibilitat d’anar a la U17. Aquesta experiència l’ha ajudat a començar l’any treballant amb molta seriositat”, destacava Dani Miret en la conversa mantinguda amb aquest diari.

   

  “L’altre base que tenim és el Dídac Cuevas. És un dels jugadors que fa el salt del cadet. Ve d’exhibir un nivell competitiu molt alt en l’europeu guanyat per la U16. Va anotar més de dos triples per partit, tot i que és un base que ha de madurar, reduir les pèrdues i adaptar-se a la categoria. Necessitem que mantingui l’espurna d’anotació i que, alhora, comenci a dominar el joc i els parcials”, afegia el tècnic per completar l’anàlisi de la posició de director.

   

  Pel que fa a la línia exterior, el Divina Seguros pot presumir de jugadors de primer nivell, algun dels quals canviarà de rol. “El jugador número u, el nostre referent i capità, és el Pep Busquets. Va patir una greu lesió la temporada passada, però va poder entrar a la U17 i va gaudir de protagonisme. Aquest any ha de combinar el júnior amb el Prat i necessitem veure’l més contundent de cara a cistella. Frega els dos metres i és un gran tirador. Diria que és un dels nostres projectes més importants”, assegurava Miret.

   

   

  En relació a Pedro Nunes, el brasiler “passarà a jugar d’escorta” després de fer-ho la temporada anterior com a base i sent encara cadet. “Encara s’ha d’incorporar. Parlem d’un jugador amb un físic espectacular i que en categoria cadet va ser un dels més dominants”, advertia el seu entrenador.

   

  Per altra banda, i segons Dani Miret, “en Joel Parra ha estat un dels nois més valorats i més competitius de la U16” campiona d’Europa. “L’hem d’ajudar a acabar de fer la transició cap a jugador exterior. Físicament encara té dificultats, tot i que cada vegada té més amenaça”, valorava el tècnic badaloní.

   

  Després de Parra, Manel Signes completa la línia d’alers de la Penya. “Físicament, en Manel és un jugador realment interessant. És un aler de dos metres, que tira de tres i amb molta capacitat per finalitzar per sobre la cistella. Tècnicament ha de fer més coses i ell sap que necessita ser un millor passador”, subratllava Dani Miret.

   

  Cal destacar que el Divina Seguros Joventut també disposarà d’una àmplia varietat de quatres, demarcació que es repartiran Eric González, Arnau Parrado i Alejandro Galán. “L’Eric té moltes ganes. Està millorant el seu tir i ara ha d’aconseguir més velocitat a l’hora de jugar i d’assumir les accions. Parrado ha experimentat una evolució molt gran, però ha de controlar la seva irregularitat a nivell mental. Galán ha de marcar diferències. Ha de ser un dels pilars, ja que té una oportunitat de ser important per la Penya en el futur”, resumia l’entrenador del júnior verd-i-negre.

   

  En darrer terme, els dos cincs purs del Divina són ‘rookies’ en la categoria. Modestas Marscionka i Karl Karpin fan el salt del cadet i necessitaran un procés d’adaptació més llarg. “Tots dos han de ser competitius de veritat, anotar amb regularitat i acompanyar accions”, exigia Miret.

   

  El tècnic celebra el fet que els integrants de la plantilla ja es coneguin molt de temporades anteriors i reconeix comptar amb “un dels tres o quatre millors blocs d’Espanya”. “La temporada passada vam perdre massa. Una de les nostres motivacions ha de ser voler mostrar-nos superiors a la resta”, afirmava Dani Miret. Sembla, doncs, que aquesta Penya vol aspirar al màxim i intentar fer ombra a un Barça Lassa que sembla absolutament letal.

   

  Menys potència; més intel·ligència

   

  Si ens centrem en l’altre club badaloní que enguany competirà en la lliga Júnior Preferent, el CB Sant Josep, observarem que l’entitat groc-i-lila ha apostat per una rotació menys àmplia que el Joventut. El bloc de Marcel Roca ha configurat una plantilla de deu jugadors i sempre disposarà de dos efectius del ‘B’ en la seva dinàmica.

   

  “Hem perdut a dos jugadors i n’hem incorporat dos més. Tindrem una plantilla de deu fitxes i rebrem molt suport del júnior de primer any. Sempre n’hi haurà dos que estaran amb nosaltres”, relatava Roca.

   

  Les baixes del Sant Pep són la d’Albert Montalvo (Hospitalet) i Sergi Roures (Sant Cugat), marxes que han quedat cobertes amb l’arribada dels interiors Albert Prior (Sant Cugat) i Omar Bajja (Granollers).

   

  “Nosaltres juguem sempre molt oberts i amb tots els jugadors passant per tot arreu. Tindrem uns interiors que també hauran de generar situacions exteriors”, destacava el tècnic parroquial.

   

  Aquesta temporada Roca seguirà comptant amb Keiner Contreras, Edu Carballo, Eric Clapé, Gerard Perseguer, Ramon Nogales, Carlos Lorente, Jordi Teruel i Joan Rozas, sens dubte una bona base per competir a la categoria.

   

  “No farem grans canvis en la filosofia de joc. Incorporarem coses clàssiques del joc sènior, però l’estil de defensar, córrer i ser agressiu es mantindrà. Mantindrem la identitat del Sant Josep”, assegurava l’entrenador del bloc badaloní.

   

  Pel Sant Josep, les fites prioritàries són “aconseguir una millora diària i salvar la categoria com sigui”. Previsiblement, els parroquials jugaran “una lliga diferent a la de la Penya”, però aquest cap de setmana els dos clubs creuen els seus interessos.

   

  Segons Marcel Roca, el Sant Josep “ha de millorar molt tècnicament i ha de fer un pas endavant en la lectura del joc”. Només d’aquesta manera es podrà “veure què fa al rival, adaptar-s’hi i extreure’n benefici”. L’únic segur és que el conjunt del Centre Parroquial necessitarà ser “més intel·ligent i viu” que el rival per tal de no patir.