Veïns units per una causa comuna: liderar la lliga

  0
  IMG_9318.JPG

  15/11/2016 – Les plantilles cadets de la Unificació Llefià i el Sistrells s’han convertit en els únics equips de formació de Badalona que ocupen la primera i la segona plaça d’una mateixa lliga. 

   

  A Badalona hi convergeixen múltiples entitats dedicades al futbol. En cada barri de la ciutat hi sol haver un club amb diversos equips de categories inferiors i entre tots configuren un mapa de milers de fitxes federatives.

   

  Dins d’aquest oceà de jugadors i jugadores joves, aquest mitjà ha detectat el cas de dos ‘veïns’ que ara mateix es troben lluitant per un mateix objectiu: intentar encapçalar la classificació del seu campionat i optar a l’ascens.

   

  Per conèixer més detalls d’aquests dos blocs hem de viatjar fins al grup 17 de la Segona Divisió Cadet. Allà hi juguen el Llefià ‘C’ i el CF Sistrells. Després de set jornades de lliga disputades, la Unificació (18) lidera el campionat amb sis victòries en sis partits.

   

  El conjunt de José Maria Mejía ve de golejar el Collblanc-Sants ‘B’ (5-0) i està protagonitzant un bon inici de campanya, tot i que des del cos tècnic es demana prudència. Cal destacar que el Llefià ha anotat 23 gols i només n’ha rebut un.

   

  “De moment estem treballant bé en bloc. S’ha creat un bon grup, però penso que encara és aviat per dir quins equips estaran en la part alta. Fins ara hem jugat contra alguns rivals de primer any i contra d’altres que encara s’estan formant”, valorava Mejía, tècnic del Cadet ‘C’ de la Unificació i antic jugador del primer equip llefianenc.

   

  Segons l’entrenador del conjunt blanc-i-vermell, aquest curs ha tingut “la sort d’agafar dos bons grups de la temporada passada i crear una mescla interessant de primer i segon any”.

   

  Malgrat haver començat tan bé, Mejía manté els peus a terra. La seva experiència com a jugador li diu que el campionat es farà llarg. “Hi ha clubs que haurien d’estar en la zona alta que han començat la lliga una mica fluixos. Opino que remuntaran i que haurem de lluitar amb ells. En el futbol base hi ha molt moviment. Els equips es poden estar reforçant constantment”, advertia el preparador de la Unificació.

   

  La plantilla del Llefià compta amb un grup de jugadors que han fet el salt de la categoria Infantil, alguns que s’han mantingut al Cadet i d’altres que han arribat nous al club (tres o quatre).

   

  “Hem intentat fer molta feina en defensa per construir un equip difícil de superar. No funcionem bé perquè jo hagi estat jugador de Tercera o Segona ‘B’. Els jugadors veuen que la feina que fem en els entrenaments surt en els partits. Això fa que els nois tinguin confiança”, deixava clar Mejía. Sobre el Sistrells, ara mateix segon classificat de la lliga, el tècnic el considera un bloc “bastant incòmode”.

   

  El segon en discòrdia

   

  L’altre equip badaloní que pugna per encapçalar la classificació del grup 17 de Segona és el Sistrells. La formació dirigida per Marcos Pascual suma 15 punts, després d’encaixar la segona derrota en set jornades contra el Júpiter ‘D’ (0-3).

   

  Amb 29 gols marcats i 14 encaixats, el Sistrells vol recuperar el terreny perdut amb el Llefià, tot i que des del club admeten que el rendiment ofert per l’equip està sent una sorpresa. De fet, aquesta plantilla no es va crear fins a mitjans de setembre i, a priori, la idea era competir el millor possible i no pensar en cap fita en concret.

   

  “L’inici de temporada no va ser fàcil. L’equip era molt fluix i no estava clar que es pogués sortir a competir. Va manar sumant jugadors progressivament i al setembre es va aconseguir tancar un bon planter”, admetia Marcos Pascual, entrenador del Sistrells.

   

  Des d’aquest any, al club s’està intentant aplicar “una nova metodologia de treball”, centrada en “la vessant formativa del jugador, no tant en la competitiva”. “La veritat és que no esperàvem estar a dalt. L’únic que volíem era formar els nois. La lliga ens ha posat on som i ara sí que tenim aquesta ambició de continuar en la zona privilegiada”, afegia el tècnic.

   

  Segons Pascual, el Sistrells està competint “en un grup complicat”, lliga on hi ha “rivals molt consolidats i amb una identitat pròpia com el Llefià, el Júpiter i el Barceloneta”.

   

  En el cas del Sistrells, els badalonins encara han d’acabar de “formar la seva identitat” i els tècnics han de fer la feina ben feta per regular “l’excés de confiança que tenen els jugadors després dels primers resultats obtinguts”.  “Els hem de mantenir amb els peus aterra”, afirmava Marcos Pascual.

   

  Fins a mitjans de gener, Llefià i Sistrells no s’enfrontaran en lliga. Veurem si ho podran fer mantenint la seva situació esportiva actual: la de ser capdavanters.