Vi i història a alta mar en el marc de les jornades Vi+ de la DO Alella

  0
  DOFOTO.jpg

  05/10/2017 – Marina Badalona i la cooperativa La Sargantana organitzen aquesta activitat a bord del Quetx Ciutat de Badalona.

  Badalona vol fer-se cada cop més present en les accions d’enoturisme des de la incorporació de la ciutat a la Denominació d’Origen (DO) Alella. De manera que d’entre els actes programats en les jornades Vi+, el proper diumenge 8 d’octubre el Port de Badalona acull una experiència que combina el tast d’una marca de vi d’Alella, la navegació tradicional i les explicacions de tota aquesta cultura molt vinculada al territori de la mà de Jordi Albadalejo i pescadors de la Confraria de Badalona, entre els que hi haurà els germans Costa.

   

  Per conèixer el territori de la DO Alella i de la Ruta del Vi des del mar i els punts d’orientació que guiaven als pescadors de Badalona en la seva feina diària, l’historiador i els pescadors guiaran la sortida. El tast de vins anirà a càrrec del celler Alella Vinícola, a bord del trajecte.

   

  Els organitzadors de l’acte valoren que amb l’entrada i consolidació de Badalona a la DO Alella no només s’incorpora a la denominació un llarg bagatge cultural, patrimonial i econòmic al voltant del vi, sinó que també ho fan altres activitats productives que formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat i que encara mantenen la seva activitat a dia d’avui. Una d’aquestes activitats és la pesca artesanal, que sostinguda durant tots aquests anys per la Confraria de Pescadors de Badalona, amb seu des de fa anys en el Port de Badalona, situa en el present llegat patrimonial i cultural que forma, en gran part, el nervi fundacional de la ciutat.

   

  Per obtenir informació i reserves d’aquesta experiència, cal contactar amb Marina Badalona a través del correu [email protected]