Victòria de líder (78-79)

0
    28
    DSC_0538 copia.JPG

11/10/2016 – El Sant Josep s’emporta un final a cara o creu a la pista del Vic i ja comanda la classificació del grup I de Copa Catalunya.

El Sant Josep només ha necessitat dues jornades per començar a oferir mostres de la seva gran qualitat. L’equip de Sergi Vives ha obert la temporada 2016-2017 amb molt bon peu, encadenant dos triomfs de diferent naturalesa. Després de vèncer clarament l’Artés (84-68), els parroquials es desplaçaven a la pista del Vic, rival de màxima dificultat.

A Osona, els groc-i-liles s’endurien una autèntica batalla frenètica i que no es decidiria fins a la darrera possessió. El Sant Josep completaria un inici espectacular (10-24), arribant a gaudir d’un màxim avantatge de 14 punts només començar. El Vic, però, reaccionaria de la millor forma possible, clavant un parcial de 14 a 0 que reiniciaria completament el partit (30-31).

Al descans, la formació de Dídac Herrero ja guanyava (38-34), context que es mantindria fins al final del tercer període (59-57). El matx es decidiria per petits detalls (78-79), ja que el Vic disposaria d’una darrera opció per vèncer. Sens dubte, el paper de Pedro Cuesta (24 de valoració) i Brian Holland (26) seria decisiu pels badalonins. El Sant Josep (2/0) és líder i dissabte buscarà el tercer triomf a la pista del Sant Cugat (19:30h).

Els surt creu (72-70)

L’altre equip badaloní de Copa, l’AE Badalonès, encaixaria la primera derrota del curs al camp del Granollers. El partit, retransmès en directe per TV Badalona, també es decidiria en un cara o creu que s’endurien els vallesans. El Badalonès completaria una primera part molt fluixa (36-29), però seria capaç de remuntar 12 punts de desavantatge i arribar als tres últims minuts per davant en el marcador.

Al final, però, el domini aclaparador del rebot per part del Granollers (47 captures i 22 d’ofensives) castigaria massa els dimonis (72-70). Malgrat patir molt en les segones opcions, el bloc de Xavi Riera també hauria pogut guanyar. Miranda, amb un 16 de valoració, i Valle (14) serien els homes més inspirats del conjunt vermell (1/1). Dissabte (19:30h) el Badalonès torna a casa per enfrontar-se a l’Artés.

Maristes i Círcol mantenen el ritme

A la Primera Catalana (grup II), dos dels tres equips badalonins de la categoria continuen instal·lats dins de la zona alta de la classificació. El Círcol Cotonifici (3/1) superaria el CEB Girona (56-53) per situar-se quart. A La Plana, els de Víctor Carrasco només deixarien anotar 19 punts al seu rival durant el primer temps (28-19) i, malgrat veure com el CEB li capgirava el resultat (46-48) a base de triples (6 després del descans), el Círcol tindria més cap en les darreres possessions i sabria aprofitar el coixí de +9 gaudit en l’últim quart. Dissabte a les 18h, el Cabrera espera els de Badalona.

Pel que fa a Maristes, l’Ademar (3/1) tornaria de la pista del Santa Eugènia amb el tercer triomf de la temporada (67-76). L’equip de Lluís Garcia aconseguiria diversos grans parcials per desfer el domini inicial local (20-22) i, després d’encadenar alguns triples, marxaria al descans amb un +13 (33-46).

A la represa arribaria la màxima badalonina (38-58), tot i que la relaxació patida per Maristes obriria novament el partit en els instants finals (63-68). L’equip de Garcia sabria reconduir la situació i endur-se una victòria que els situa tercers. La confiança per rebre diumenge (19:30h) l’Arbúcies és màxima.

En darrer terme, l’AE Minguella (1/3) no podria superar el nivell d’encert del Pineda de Mar i cediria en una pròrroga realment emocionant. Els blaus anirien de menys (18-10) a més (34-31) i, sobretot, completarien un gran últim quart en atac (74-74). En la pròrroga, però, el parcial de 20 a 13 encaixat decantaria el duel pel Pineda (94-87). El Quart serà el pròxim rival dels de David Martín (dissabte a les 19:15h a casa).

La primera de l’ABB

En un cap de setmana on el Badalonès ‘B’ es quedaria sense jugar a Segona a causa de la suspensió del seu partit contra el CB Nou Badia, a la Tercera Catalana (grup VI) un equip de la ciutat podria viure la seva primera gran tarda de bàsquet.

El Fincas Vázquez ABB (1/3) sumaria un important triomf a la pista del Santa Susanna (65-74), dominant el resultat des de bon principi (13-15) i mantenint a ratlla el rival (26-32) fins al final (50-55). Dissabte vinent (19:15h) jugarà contra el Lloret, mentre que el Sant Andreu de Natzaret (1/3) haurà de rebre el Santa Susanna (17:45h). Els de Xavi Duatis caurien a Calella (79-73) i estan patint més de l’esperat per aconseguir ser regulars.

Qui continua passant per un gran moment és l’Ademar Sarau (4/0), indiscutible vencedor del ‘combat’ jugat al camp de la UB Llefià (69-85). Maristes seria molt superior (13-25) i sabria gestionar la renda assolida durant el primer quart i els 22 tirs lliures tirats en 30 minuts.

El Llefià (2/2) es veuria castigat pels 14 triples visitants i no podria guanyar cap parcial (només empatar l’últim amb un 14-14). Ara, els de Miguel Blanco han de visitar el Silenc (dissabte a les 19h), mentre que el Sarau es disposa a rebre el Sant Feliu (16h).

Per acabar, i imitant el triomf sumat per la Minguella ‘B’ (2/2) contra el Boet (53-69), el Círcol ‘B’ (3/1) també tancaria el cap de setmana amb bones sensacions. El sènior ‘B’ blau i la Cultural (2/2) s’enfrontarien en un derbi que es quedaria a casa (64-57).

El Coto compartiria millor la pilota en atac i castigaria l’excés d’anarquia d’una Cultural que es desinflaria després del primer quart (13-14). Tant al descans (28-26) com al final del tercer (45-40), la iniciativa seria pel filial. Boet Mataró (a domicili) i Calella (a casa) seran els pròxims rivals de Círcol ‘B’ i Cultu.