L’artista badaloní Spogo dirigeix un projecte d’art urbà amb finalitats socials al barri de la Salut

  0
  70

  El proper dimecres 8 de febrer es realitzarà la presentació de la intervenció artística a la Plaça Antonio Machado, dirigida per l’artista badaloní Spogo, a través del seu projecte “Pintamos Mucho”. La intervenció de l’espai està concebuda per a dotar a aquest emplaçament d’una nova identitat estètica generada de manera orgànica i nodrida de les vivències compartides amb les entitats i les persones participants.

  Emmarcada dins del projecte “Barris i Comunitats: motors de transformació social” de la Diputació de Barcelona, ha comptat amb la participació de diverses entitats, veïns i famílies del barri. Aquest projecte d’art urbà ha consistit en un procés comunitari que va arrencar inicialment, amb la realització d’una sèrie de tallers artístics adreçats a públics diversos, culminant amb la pintada de diferents elements de la Plaça Antonio Machado, com ara el parc infantil, les jardineres i les parets.

  L’artista badaloní Carlos García, conegut com a Spogo, explica el procés: “Vam començar el projecte escombrant el terra i netejant els racons on s’acumulaven la brutícia i les fulles seques. Vam podar els arbustos, es van col·locar els taulons i una porta que faltava i vam pintar amb emprimació les superfícies de fusta i de metall. La plaça es va il·luminar de color blanc i a continuació es va omplir de colors que es mimetitzen i es complementen amb l’entorn arquitectònic.”

  Un espai de creació col·laborativa

  Més enllà d’un criteri artístic o estètic, aquesta acció ha respost a diferents objectius en clau comunitària, com el d’oferir un espai de creació col·laborativa, fomentar la participació ciutadana per a generar vincles entre diferents col·lectius, reforçar el sentiment de pertinença i conscienciar sobre la importància de la cura dels espais entre tots i totes. Alhora ha estat una àrea d’intercanvi de percepcions per part dels veïns i veïnes que s’han interessat per l’activitat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí