Villacampa anuncia que dimitirà el 15 de gener si l’Ajuntament no compleix els acords

  0
  junta.jpg

  20/12/2012
  El màxim accionista recolza la reivindicació però l'avisa de que no acceptarà la dimissió

  El President del Club Joventut SAD, Jordi Villacampa, ha anunciat aquesta nit a la junta general d'accionistes que presentarà la seva dimissió "irrevocable" si abans del 15 de gener l'Ajuntament de Badalona "no compleix els acords previstos" perquè el club ingressi uns dos milions d'euros.

  Aquesta quantitat correspon, per una part, als 1,8 milions que el Joventut SAD havia de cobrar per la venta de la seva participació en el centre comercial Màgic Badalona sempre i quan l'Ajuntament de Badalona donés els permisos per ampliar la superfície comercial.

  La resta correspon a la quantitat pactada que segons els club havia de rebre l'any passat de la Fundació Badalona capital Europea del Bàsquet participada pel propi Joventut SAD i els representants dels diferents partits badalonins.

  "Els diners són a la Fundació, però no es destinen al que s'ha de destinar: el manteniment del pavelló, assegurar la presencia del primer equip a l'elit i promocionar el bàsquet base de Badalona", ha dit Villacampa.
  El no haver cobrat aquesta quantitat "imprescindible" perquè el club arribi a final d'any sense problemes de tresoreria ha col·locat l'actual consell d'administració a una "situació límit", segons ha dit durant la junta general d'accionistes Marcel Riera, president de Baspenya, l'accionista majoritari.

  La situació pren la categoria d'urgent perquè des que la SAD va entrar en concurs de creditors ha seguit generant deute (crèdits contra la massa) per valor total d'uns 1,9 milions d'euros, i algun d'aquests pagaments com el d'Hisenda s'ha d'efectuar el dia 20 de gener.

  Villacampa ha destacat a la junta d'accionistes que el club és "viable" i té "força sortides" per fer front als 14 milions de deute després d'aprovar el pla de viabilitat que li va permetre sortir el passat 2 de Juliol del concurs de creditors després de dos anys.

  "Els diners i els contractes i son", ha assenyalat Villacampa que davant d'aquesta situació ha reconegut que "no tenim forces per seguir lluitant com ho hem fet els últims dos anys".

  El portaveu de l'accionista majoritari ha recolzat la reivindicació de Villacampa però no ha acceptat la seva decisió de presentar la dimissió perquè "aquest consell ha de mirar d'acabar la feina i resoldre el tema" en el "moment més delicat de la història de la Penya".

  La situació en la que queda el club després de que el passat 2 de juliol sortís del concurs de creditors no ha estat inclosa "per llei" a l'ordre del dia ja que el pla de viabilitat va ser aprovat després del 30 de Juny que és quan es tanca el balanç de l'any.

  Tot i això, Villacampa ha dit que "han estat dos anys molt durs però hem sortit molt bé del concurs de creditors".

  El fet de que "els pactes verbals" amb els diferents creditors, en especial els bancs, no s'hagin materialitzat amb la firma davant notari fa que "no se sàpiga encara" com queda el deute del club després de la aprovació del pla de viabilitat.

  Els accionistes del Joventut SAD han aprovat un pressupost per l'any que ve de 3,8 milions d'euros, dos milions menys que el 2011 que va finalitzar amb un superàvit de 140.232 euros.