Villacampa: “Si complim el pla estratègic que tenim, el club té futur. En cas contrari, anem a liquidació”

  0
  35
  DSC_0580.JPG

  27/12/2016 – El consell del Joventut SAD anuncia que plegarà a mitjans de març, quan es compleixin un seguit d’operacions decisives pel futur de la Penya.

   

  Molta més gent de l’habitual acudiria a la crida feta pel consell d’administració per a la celebració de la junta d’accionistes anual. Sobre la taula hi havia múltiples qüestions decisives; la més important, la viabilitat econòmica de la institució. El resum del consell és ben senzill: si es compleixen un conjunt de condicions i acords verdbals amb diferents actors, el Divina Seguros Joventut tirarà endavant; en cas contrari, al març es procedirà a la liquidació.

   

  Les dades de la sessió

   

  El Joventut SAD tanca l’exercici 2015-2016 amb unes pèrdues de -700.000 euros, xifra que neix de la resta entre els beneficis derivats de l’activitat esportiva (200.000 euros) i la suma de recàrrecs, interessos i despeses financeres que impliquen els deutes amb Hisenda i la Seguretat Social (900.000).

   

  El pressupost global per la temporada 2016-2017 és de 4 milions d’euros i uns 2.2 milions estan destinats a despeses i conceptes que genera la primera plantilla (no només salaris). La resta s’ha d’emprar per qüestions de manteniment de pavelló, altres treballadors i bàsquet formatiu.

   

  Al llarg de la celebració del consell d’accionistes, Jordi Villacampa anunciaria una “gran notícia” pels interessos del Joventut SAD: la rebuda d’uns ingressos extraordinaris de 3 milions d’euros pels terrenys de Pomar. A més, el president exposaria davant l’accionariat el “reconveni” que ha aconseguit la Penya amb els seus creditors. “Hem acordat una reconsideració del pla de pagament”, apuntava el dirigent verd-i-negre.

   

  Futur o desaparició

   

  Des del consell es va voler deixar clar que el retard amb les operacions de Mercadona “ha fet anar malament en moltes coses”, sobretot perquè s’han perdut alguns patrocinadors. Cal destacar que una part dels diners ingressats pel supermercat han anat a Hisenda (490.000 euros).

   

  La resta del deute amb l’Agència Tributària es vol pagar en vuit anys. Aquest és un dels acords verbals que Jordi Villacampa va anunciar que té el Joventut. L’altre és un acord verbal amb Bankia pel tema d’hipoteques i n’hi ha un tercer amb un tercer actor que no es va voler revelar. “Tingueu confiança”, demanava Villacampa.

   

  Segons el president del Divina Seguros Joventut, “si aquests acords se signen i es compleixen, el club té viabilitat i futur”. “Si això no se signa, jo mateix duré el club a la liquidació. Si es compleix el pla estratègic que disposem, la Penya tindrà patrocinador, tindrà drets de patrocini i el club estarà ordenat. A mitjans o finals de març tot això hauria d’estar arreglat”, advertia Jordi Villacampa.

   

  Sigui com sigui, al març el consell actual presentarà la dimissió i s’espera que quan aquesta arribi vingui de la mà amb tots aquests acords segellats. “Crec que ens en sortirem”, valorava el president del Divina Seguros Joventut. A dia d’avui, jugadors i treballadors estan al dia de cobrament.