Xabi López lliga el primer triomf de la U18 (68-70)

0
    43

24/07/2015 – Dos tirs lliures anotats per l’exterior del FIATC Joventut permeten a la selecció espanyola guanyar el seu primer duel de l’europeu davant d’Ucraïna.

Diverses pèrdues consecutives complicarien l’inici de partit d’una Espanya erràtica i poc endollada. Ucraïna sortiria al parquet del Nea Ionia Hall amb les idees més clares, jugant situacions fàcils i mostrant-se encertada en el tir. El verd-i-negre Xabi López es treballaria els primers quatre punts de la U18 (4-4), però la defensa del bloc de Luis Guil patia per controlar l’activitat ofensiva del conjunt soviètic (9-4).

La creativitat en el joc d’Espanya passava per les mans de Xabi López, el qual s’aliaria amb Santi Yusta per fer oblidar el mal inici de partit de la selecció nacional. Les accions dels dos exteriors permetrien empatar el duel (16-16) i situar-se per davant amb un triple final del jugador blanc per tancar el primer quart (16-19).

Després que Óscar Amo pogués gaudir dels seus primers minuts, la selecció espanyola continuaria millorant els percentatges. Álex Mazaira obriria el segon acte anotant des de la línia de tres (16-22), tot i que Ucraïna reaccionaria de la mà dels seus homes alts.

Fent-se forta en el rebot d’atac, la selecció de Vitalii Usenko recuperaria el control, forçant el temps mort d’Espanya (26-24). Dmytro Skapintsev lideraria l’auge soviètic, tot i que la tornada a pista de Xabi López canviaria de nou la tendència del matx. La U18 començaria a controlar el rebot i l’aler del FIATC Joventut es mostraria inspirat a l’hora d’assistir als companys.

Al descans, Espanya mantenia un avantatge mínim de dos punts (32-34), sent Xabi López un dels homes més destacats del bloc de Luis Guil (7 punts, 3 rebots i 2 assistències i 2 recuperacions).

Després del descans, els bons minuts dels exteriors farien possible que la U18 assolís una mica més de distància en el marcador. Xabi López encetaria el tercer quart amb un 2+1, mentre que Pablo Pérez i Santi Yusta afinarien la seva punteria des de la llarga distància per disparar l’avantatge espanyol (38-48).

Arribant als darrers deu minuts del duel amb vuit punts de renda (47-55), la fortalesa de Ramon Vilà facilitaria les coses a la U18 per evitar patiments. Ucraïna, però, podria ficar-se de ple en la lluita pel triomf gràcies a un triple anotat per Illya Tyrtyshnyk a dos minuts pel final (64-65).

El duel s’acabaria decidint en un cara o creu final on Xabi López desenvoluparia un paper destacat. L’aler de la Penya anotaria dos tirs lliures a manca de 6 segons que serien decisius per tal d’assegurar la primera victòria d’Espanya a l’europeu de Grècia (68-70).

La selecció de Luis Guil guanya un partit realment competit i demà (13:30h) s’enfrontarà a la República Txeca, equip que també presenta un balanç de 1/1 al grup A.

Xabi López: 13 punts (3/8 en tirs), 3 rebots, 2 assistències, 5 pèrdues i 3 recuperacions en 24 minuts a pista.

Óscar Amo: 3 rebots en 7 minuts a pista.