Xoc entre PP i govern per la retirada de plaques d’inauguració amb el nom d’Albiol

  0
  52
  placa albiol.jpg

  24/09/2015 – La brigada municipal ha començat a retirar plaques que Albiol va utilitzar per inaugurar elements urbans; el gest ha despertat les crítiques del PP; el govern creu que la col·locació de plaques va ser abusiva.

  Fa uns dies, la brigada municipal va començar a retirar plaques que el govern del PP va utilitzar per segellar la inauguració de diferents elements urbans com ara places o parcs. La primera en saltar va ser la de les rampes mecàniques de Sant Crist, una de les obres emblemàtiques de l’anterior executiu. Però no ha estat l’única. Fins ara, s’han tret vuit plaques, a indrets com ara el carrer Austràlia, la rambla de la Solidaritat, la plaça d’Espanya o la plaça d’Antònia Boada, espais que el PP va remodelar.

   

  Des del grup ‘popular’, el regidor Juan Fernández considera que el nou executiu està practicant el “govern de l’odi” amb aquest gest, i assegura que alguns veïns han trucat al PP queixant-se. “És com si volguessin esborrar qualsevol rastre de l’anterior govern. Hi ha molta feina per fer a nivell de via pública com per dedicar la brigada municipal a això”. Fernández avança que estudiaran si poden emprendre alguna acció com a resposta.

   

  Des de la regidoria responsable apunten que la intenció és “homogeneïtzar” l’espai públic, una part del qual, diuen, havia estat “privatitzat” per Garcia Albiol. “No entenem que hagi d’haver una placa per cada inauguració. És una anomalia. Si això ho haguessin fet tots els alcaldes, la ciutat n’estaria plena”, etziba el regidor Javi López. A més, López critica que el PP posés plaques en mèrit propi a projectes del govern anterior. A nivell veïnal, afirma que han rebut queixes de veïns, i fins i tot alguna instància, que demanaven la retirada de les plaques o la modificació del seu contingut. “Hi ha hagut obres que són consecució d’una reivindicació veïnal i Albiol s’ha apuntat com a seves amb aquestes plaques”. D’altra banda, a nivell econòmic, assegura que aquest elements poden arribar als 200 euros, i que el cost de totes les plaques l’ha pagat la ciutadania. Ara, la idea del govern és consensuar i definir a quines obres i inauguracions estarà permès col·locar aquests senyals. “Un hospital o una escola, es pot entendre; la reforma d’un parc infantil és buscar protagonisme”.