Xoc pel pagament de l’allotjament dels desnonats de la nau

  0
  46

  El campament improvisat de les persones desallotjades de la nau ocupada del carrer Progrés situat a la plaça del Cotonifici va derivar en una actuació de serveis socials per tal d’allotjar més de 50 persones en diferents albergs. L’allotjament, prestat de forma provisional durant 3 mesos, tindria un cost d’uns 200.000 euros, segons va informar el mateix regidor David Torrents.

  Torrents també va afirmar que aquesta xifra es pagaria amb recursos de la Generalitat. La resposta a un requeriment d’informació sobre aquesta qüestió fet pel regidor del Partit Popular Miguel Jurado al regidor Torrents ha tornat a generar controvèrsia.

  En la seva carta (document adjunt), David Torrents aclareix que “les despeses derivades de l’atenció a les persones desnonades s’assumeixen inicialment a l’aplicació pressupostària 31412032/231002/22799 ‘Altres treballs realitzats per altres empreses'”. El text redactat per David Torrents especifica que “el decret d’emergència” signat per allotjar les persones desocupades en albergs “preveu un termini màxim de 3 mesos”, i una “despesa màxima de 115.000 euros“.

  Des del PP es denuncia que l’Ajuntament està reconeixent que és Badalona qui assumeix el pagament dels albergs, mentre que el govern ho nega i clarifica que els recursos destinats sortiran de la Generalitat, en el marc del Contracte Programa entre el Departament de Drets Socials i els ens locals. La resposta de Torrents a la consulta de Jurado indica que “s’està a l’espera de rebre el contracte”. Recordem que la Generalitat destina anualment un seguit de recursos per els ens municipals.

  Obligats per llei

  Fonts municipals reiteren que l’atenció a situacions d’emergència social per part dels municipis està recollida a la llei 12/2007 de Serveis Socials de Catalunya. Per tant, no és una decisió política, sinó una obligació legal atendre aquestes situacions d’extrema vulnerabilitat.

  Des del govern recorden també que durant la darrera etapa d’Albiol a l’alcaldia es va donar allotjament a totes les persones que ocupaven la nau incendiada del Gorg.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí