Carta de l’Assemblea d’Aturats sobre els plans d’ocupació municipals

  0

  Badalona, una ciutat amb més de 220.000 habitants, avui dia té un índex d’atur, segons dades de començament de maig de 23.887 persones, un 20,50% de la població, dels quals uns 9.000 no reben cap tipus de prestació ni subsidi.

   

  Davant aquesta situació el passat gener l’Assemblea d’Aturats i Aturades va presentar al ple una moció contra l’atur, per tal d’elaborar un pla ocupacional que acollís el màxim nombre de persones en atur i amb condicions dignes. Aquesta moció va ser aprovada per tots els grups municipals, inclòs el PP fent gala del seu populisme, ja que aquesta mateixa moció s’ha tornat a presentar al maig, a causa de la seva passivitat i inoperància durant aquests mesos, i la ha rebutjada, mostrant així la seva veritable cara.

   

  Malgrat haver estat aprovada pel ple municipal, el màxim òrgan de govern de la ciutat, fins el dia d’avui no s’ha complert cap dels acords i han tornat a elaborar un pla ocupacional segons els seus interessos, demostrant el caràcter dictatorial i antidemocràtic del sr. Albiol.

   

  L’Assemblea d’Aturats i Aturades manifesta el seu desacord amb les condicions i requisits que imposa l’ajuntament i l’IMPO, organisme que gestiona el pla ocupacional. Cal recalcar que el pla ocupacional està finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’ajuntament de Badalona no aporta res.

   

  El principal punt, amb el que no estem d’acord és amb el del salari que serà de 520€ pel 70% de la jornada. Aquesta quantitat es molt inferior a la que proposaven des de l’Assemblea, que era de 664€, el que contempla l’Estatut de Catalunya al seu article 24.3 que es la quantitat necessària que necessita una persona per a viure, que també s’està reclamant amb la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania per part de la Coordinadora d’Aturats i Aturades de Barcelona i altres entitats i organitzacions de Catalunya.

   

  Tampoc estem d’acord amb el requisit del dels tres anys d’empadronament a la ciutat per tal de poder accedir al pla ocupacional. Aquesta mesura discrimina molts treballadors que estan pagant els seus impostos.

   

  Pensem que el procés de selecció hauria de ser més transparent i que haurien de participar en ell, els sindicats, els grups municipals i l’Assemblea d’Aturats i Aturades per tal d’acabar amb l’adjudicació de llocs de treball per els amics i coneguts del partit que governi i evitar els favors personals i polítics.