Els botiguers estrangers del sud de Badalona tornen a tancar avui

    0
    38

    28/06/2012 – Baixaran les seves persianes d'11 a 12 del matí com a senyal de protesta per la "persecució" que, diuen, estan vivint a mans del govern local.

    Avui entre les 11 i les 12 del matí, els comerciants d’origen estranger de la zona sud de la ciutat, Sant Roc i Artigues, tornaran a tancar, igual que ho van fer ahir i dimarts, en senyal de protesta per les “persecucions” arbitràries que asseguren patir per part del govern municipal.

    A més d’aquesta acció, el col·lectiu ha anunciat que estudiarà els casos i prendrà les mesures legals que estiguin en les seves mans.

     

    L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, però, indica que el govern només vol que tots els establiments estiguin en regla i desmenteix tractar de forma diferent als botiguers autòctons i estrangers. No obstant, sí critica que alguns dels que protesten “surtin corrent” quan ve una inspecció .

     

    ICV-EUiA, per la seva part, recolza les accions dels comerciants i considera que la gestió d’Albiol és un “perill per les llibertats públiques”. La coalició ecosocialista manifesta que tot plegat “és una autèntica persecució xenòfoba del comerciant d’origen estranger”.