La celebració de l’Eurocopa provoca 8 cotxes incendiats i 15 contenidors cremats

    0
    42
    celebracion.jpg

    02/07/2012 – Tot i que la pluja va obligar a suspendre la retransmissió de la final a la pantalla del Gran Sol, a Llefià, Lloreda, Gorg i Sant Roc es van reunir centenars i centenars de persones; 15 contenidors, vuit cotxes i part de la façana dels Micacos han estat cremats.

    La pluja va concedir una treva quan la nit queia sobre Badalona i els seguidors de la selecció espanyola de futbol van poder sortir al carrer a celebrar la consecució de l’Eurocopa 2012 després d’una contundent victòria sobre Itàlia per 4-0. Centenars de veïns i veïnes de la ciutat van ocupar places i carrers a barris com Llefià, Sant Roc, Gorg o Lloreda, que van ser alguns dels punts cèntrics on es van poder veure banderes, samarretes, coets, petards i joia, i, desgraciadament, crema d'elements de la via pública.

    La pluja impedeix veure el partit a la pantalla del Gran Sol

    La tarda no va començar bé, però; almenys per aquells que volien seguir la final en massa. Les condicions climatològiques van obligar a suspendre la retransmissió de l’Espanya-Itàlia a través de la pantalla gegant instal·lada al parc del Gran Sol, a Llefià. El rebombori mediàtic generat al voltant de l’esdeveniment els darrers dies va provocar que molts mitjans de comunicació estiguessin pendents del petit amfiteatre, orfe aquest cop del color vermell que tenyia les grades el passat dimecres. Com Barcelona, Badalona tampoc posaria a disposició dels ciutadans un espai públic on veure el partit, i així es va anunciar a falta de pocs minuts pel matx, quan l’Ajuntament va assegurar que les precipitacions i l’estat del parc feien impossible posar en funcionament la maquinària requerida per poder seguir l’enfrontament.

    Un cop sentenciada la final, la gent va començar a desfilar per molts carrers, i amb el pas dels minuts, les congregacions van ser força nombroses. Tot i que el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gracia, va afirmar per Twitter que hi havia “normalitat al carrer”, es van produir petits desoris a diferents punts del municipi. A Ronda Sant Antoni de Llefià amb Doctor Bassols, on moltes persones acostumen a apropar-se amb les victòries del Madrid o d’Espanya, la circulació va ser dificultosa una estona després de finalitzar el partit i les bengales i els petards es van apoderar de la rotonda durant molts minuts. No obstant, la policia no va haver que fer acte de presència, com pogués ocórrer en ocasions anteriors. A Sant Roc sí va ser necessària la intervenció dels cossos de seguretat degut a l’incendi d’un cotxe sota l’autopista. Lloreda també va veure com molts veïns i veïnes sortien a celebrar l’Eurocopa, fins al punt que alguns tweets deien, ahir a la nit, que el trànsit es tallava a l’avinguda Lloreda. Els ànims es van anar apagant poc a poc a tots els racons de Badalona i cap a la una de la matinada el so dels càntics i dels focs artificials van deixar pas al silenci nocturn. Al final de la nit, però, la llista de danys materials ha estat més àmplia del què es pensava en un principi: 8 cotxes incendiats i 15 contenidors cremats, un dels quals ha afectat a part de la façana del local dels Castellers de Badalona.