L’Arquebisbat nega que s’hagi acordat retardar el tancament del Sant Josep

    0
    34
    centre parroquial_0_1.JPG

    16/07/2012 – La màxima autoritat religiosa de Barcelona, la Parròquia i la Fundació asseguren que només s’ha parlat de les solucions tècniques de l’edifici, que podrien tenir un cost superior als 300.000 euros, i reiteren que el clausurament ha de ser "imminent".

    L’Arquebisbat de Barcelona, la Parròquia de Sant Josep i la Fundació Sant Josep van desmentir a finals de la setmana passada que s’hagi arribat a un acord amb l’Ajuntament per retardar el tancament del centre parroquial. De fet, totes tres entitats asseguren que ningú ha plantejat “formalment la possibilitat que el CP SANT JOSEP pugui mantenir l’activitat”, i que només s’han establert converses a nivell tècnic per estudiar possibles solucions a la situació: “Tenim a l’horitzó la necessitat urgent i indefugible de realitzar una intervenció que garanteixi la seguretat i que pot tenir un cost, pel cap baix, de 300.000 euros”.

     

    El missatge xoca amb la veu del Centre Parroquial i del seu president, Jaume Arqué, qui va explicar que és l’Ajuntament l’organisme competent que determina les actuacions a dur a terme; l’Arquebisbat, no obstant, ho contradiu i subratlla que “cal procedir d’immediat al tancament de dites instal·lacions” i que “els patrons de la Fundació Sant Josep es reserven el dret de prendre les decisions que creguin oportunes, ateses les responsabilitats inherents al càrrec”. També es posa de manifest el desencís quant al manteniment de l’edifici; mentre que el Centre Parroquial afirma haver tingut cura de les instal·lacions i critica que ni la Parròquia ni la Fundació mai hagin dut a terme reformes, l’Arquebisbat atribueix la deixadesa de l’equipament als membres del centre.

     

    Ara per ara, la situació crea certs dubtes sobre la continuïtat durant dos anys de la pista de bàsquet, que ja es donava per feta entre Ajuntament i Centre Parroquial. La Fundació Sant Josep exposa que ha reiterat la voluntat de cercar solucions i només s’ha trobat amb el “silenci com a resposta” dels responsables del centre: “Han negociat unilateralment solucions parcials per a una única secció”. El comunicat manifesta que, en cas d’un hipotètic acord per mantenir el bàsquet, caldrien “els certificats tècnics corresponents” i que “el Centre Parroquial subscrigui una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi qualsevol eventualitat que pugui esdevenir”.

     

    Aquest mateix matí s'ha pronunciat al respecte el regidor d'Esports de l'Ajuntament, Juan Fernández, qui ha afirmat que només s'han reunit amb el CB Sant Josep i espera que el club continuï jugant al centre parroquial, "sempre que es compleixin les condicions de seguretat". "Som interlocutors sense capacitat de decidir".

     

    En qualsevol cas i mentre no es facin les reparacions necessàries, sentencia l’Arquebisbat, “la solució passa pel tancament immediat del Centre Catòlic”.