Milers de persones fan possible la 32a Rua de Carnestoltes

    0
    42
    38.JPG

    03/03/2014 – Més de 2.500 persones i unes 50 comparses van sortir dissabte a celebrar el Carnestoltes pels carrers del barri de Llefià. La comparsa 'Emigrantes' de l'Associació Cultural Galega Agarimos es va dur la màscara de Carnestoltes.

    A ritme de música, alegria i diversió, més de 2.500 persones van sortir dissabte, 1 de març, a celebrar la Rua de Carnestoltes de Badalona, que enguany ha arribat a la 32a edició, pels carrers de Llefià. Iniciant pel carrer Pérez Galdós i travessant la ronda de Sant Antoni de Llefià, carrer de Doctor Bassols i avinguda Marqués de Sant Mori fins arribar a la plaça Trafalgar, unes 50 comparses, formades per 1.500 veïns i veïnes, han aconseguit la màxima participació ciutadana a la festa de Carnestoltes a la nostra ciutat.

     

    Enguany s’ha vist disfresses i comparses de tot tipus però les que més han destacat han estat les reivindicatives amb la política en general i la crisi econòmica, com ‘La Cuina de la Júlia’, del Casal Antoni Sala i Pont, i ‘No hay pan para tanto chorizo’, de l’AMPA Rafael Casanova.

     

    A l’arribar a la plaça Trafalgar, el rei Carnestoltes va realitzar el seu discurs que ha agraït la voluntat de les entitats i associacions, en especial a les que formen la Comissió de Festes de Badalona i la Comissió de Cultura de Llefià. A més, el rei també ha criticat la gestió econòmica del govern municipal i la pujada de preus del transport públic. Tot seguit es va fer entrega dels premis a les millors disfresses i comparses d’aquesta Rua.

     

    'Emigrantes', comparsa guanyadora de la màscara de Carnestoltes

     

    La màscara de Carnestoltes, com a premi a la millor comparsa d’aquest any ha estat per l’Assocaició Cultural Galega Agarimos de Badalona amb ‘Emigrantes’. Entre altres premis, les comparses adultes ‘Pere contra Tera’ de l’AMPA Pere de Tera, ‘Autochoques Cuqui & Paco’ d’Amics del Josep Carner i ‘La Cuina de la Júlia’, han estat premiades per la més animada, treballada i original, respectivament. Pel que fa les infantils, ‘No hay pan para tanto chorizo’, ‘L’edat Mijacval’ de MIJAC Llefià i ‘Grease Koa del Casal dels Infants. I finalment, les disfresses individuals premiades han estat ‘Asrael y Pitufina’, ‘Arqueros Oscuros’ i ‘Pop Born’.

     

    La festa va acabar a ritme de salsa a càrrec del grup Micaco’s Salsa a la mateixa plaça Trafalgar. La Comissió de Carnestoltes de Badalona recorda a tothom que vulgui participar que encara està obert el concurs fotogràfic de la Rua fins el 7 de març al web www.carnestoltes.llefia.org.