Badalona demana a l’AMB que rebaixi el preu de l’aigua

    0
    37
    agua_palmas.jpg

    22/06/2016 – L’Ajuntament de Badalona ha presentat al·legacions a la revisió de les tarifes de subministrament d'aigua potable per al 2016 que ha establert Aigües de Barcelona

    L’Ajuntament de Badalona ha presentat al·legacions a la revisió de les tarifes de subministrament d'aigua potable per al 2016 que ha establert Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió Integral de l'Aigua. L’objectiu és que l'AMB rebaixi el preu de l'aigua per a tothom i que es canviï la filosofia que sosté la gestió de l'aigua, retornant-la als municipis. A més, la factura que hauria de pagar l'Ajuntament com a client del servei baixaria d'una manera apreciable.

     

    En aquest document l'Ajuntament de Badalona demana que es recalculin les tarifes aprovades per l'AMB – amb un increment de l'1,68% respecte al 2015 – sense tenir en compte els costos de conceptes que van més enllà del preu del subministrament domiciliari de l'aigua i que inclouen elements aliens a la prestació del servei.

     

    Les al·legacions demanen que el preu de l'aigua deixi de ser un preu fitxat per l'operador, com passa actualment, i esdevingui una taxa. Aquest canvi comportaria una sèrie de beneficis per als usuaris ja que el preu no pot pujar per sobre del cost del servei, que és el màxim i la taxa s’aprovaria per ordenança municipal o metropolitana. A més seria l'Ajuntament o l'AMB l'encarregat de gestionar els cobraments de la taxa, tenint la possibilitat d'evitar els talls de subministrament. D’aquesta manera, l'Ajuntament reprendria el control dels ingressos que genera aquest servei així com el seu ingrés directe en l'erari municipal.

     

    D’altra banda, l'Ajuntament de Badalona demana que la tarifa que paga a l'AMB s'equipari a la de l'Ajuntament de Barcelona. La capital catalana paga actualment 0,5694€ x m3 per al conjunt dels seus edificis i dependències municipals, mentre que la resta d'ajuntaments, com és el cas de Badalona, abonen 1,3431€ x m3.