La Plana viu un derbi apassionant entre Círcol i Ademar (74-75)

    0
    30
    DSC_0537.JPG

    08/05/2017 – Maristes s’imposa al Coto amb una última jugada estratosfèrica completada per Fran Garcia; la Minguella salva la categoria.

     

    La Primera Catalana va viure un cap de setmana d’emocions fortes, especialment al grup II, territori on el bàsquet badaloní es va erigir en protagonista. Sens dubte, el partit del cap de setmana el van disputar el Círcol (23/6) i l’Ademar (24/5) en un ambient d’alts vols a la Plana. Al pavelló no hi cabia ni un fil i el desenllaç del xoc no va decebre ningú: va ser de pel·lícula.

     

    El conjunt de Víctor Carrasco obria el matx pressionant a Maristes i obligant-lo a abusar del triple en moltes ocasions. Durant la primera meitat, la igualtat mai es podria trencar (32-32), ja que l’acció de veritat arribaria en la represa. Seria llavors quan el canell de Fran Garcia començaria a fer mal (35-44), obligant Carrasco a aturar el partit per refer les estructures blaves.

     

    El Coto tornaria a la lluita amb un parcial de 10 a 2 (45-46), però els triples de l’Ademar sempre apareixien en el moment oportú. El bloc de Lluís Garcia tindria el Círcol contra les cordes (56-70), però el caràcter mostrat per Nil Colomer i l’impuls de la Plana donaria oxigen als locals. El pivot, imperial en l’últim període, rescatava els seus amb un 2+1 sideral mancant 16 segons (74-73), tot i que el millor encara estava per desencadenar-se.

     

    Lluny de desistir, l’Ademar donaria la pilota a Fran Garcia en l’última jugada i el base ho faria excel·lent: finta, pilota per l’esquena i bàsquet a cistella passada per enfonsar un Círcol que no podria anotar l’últim tir per guanyar (74-75). Ara manca una jornada i el CEB Girona (24/5) és líder igualat amb l’Ademar (24/5) i amb el Coto a un partit (23/6). Un guió apassionant. Si hi ha triple empat, Maristes serà campió.

     

    Salvació a Casagemes

     

    L’altre gran protagonista del cap de setmana va ser l’AE Minguella (14/15), conjunt que assoleix la salvació a Primera després de doblegar el Salt (68-64). Els blaus han fet un gran últim tram de temporada i ja tenen l’objectiu al sac. L’inici del matx contra els gironins seria preocupant (8-21), però la defensa i els triples de Rourera i Carlos López (34-34) compensarien el sotrac viscut. En els instants decisius, un triple d’Hurtado i els tirs lliures convertits per ell i per López acabarien d’assegurar el triomf de la Minguella.

     

    La Cultural es queda sense rival

     

    En una jornada on el Badalonès ‘B’ (11/18) va confirmar la seva presència a la promoció de permanència de Segona, després de caure contra el Ramón Llull (83-58) de forma clara, el partit més curiós en clau badalonina es va viure a Tercera i va tenir a la Cultural (17/9) com a protagonista. El bloc de Jaume Gabaldà s’enfrontava al Silenc i va veure com el seu rival feia faltes intencionades fins a quedar-se amb un sol jugador a pista i aturar el xoc durant el primer quart.

     

    Mentre el comitè de competició decideix què fa amb aquest matx, la resta de resultats badalonins van deixar el Círcol ‘B’ (20/7) amb victòria davant el Gramenet BC (73-62) i al Sarau (17/10) derrotant el Boet 1 (72-76). L’ABB (12/15) va poder amb el Natzaret (12/15) a Ausiàs March (55-65), mentre que el Llefià (13/14) va esclafar (91-69) el sènior ‘B’ de la Minguella (14/13).