“El més important és que hi hagi sales i entitats que apostin per bandes joves”

    0
    32
    DSC_5693.JPG

    04/12/2017 – Parlem amb les bandes guanyadores de les categories locals del Concurs de Música.

    INDESTRUCTIBLE, premi a millor banda de Badalona pel jurat

     

    Com veieu el panorama musical a nivell local? Creieu que falta més aposta privada i des de l'Ajuntament?

    Trobem que el panorama sempre ha estat complicat, sobretot per fer Rock, tot i que ara has de sumar que han tancat algunes de les sales on es feien concerts i que les poques sales que queden a la ciutat o tenen lloguers desorbitats o només programen bandes tribut. Seria impressionant si per part dels ajuntaments apostessin per potenciar espais on els músics poguessin assajar a preus raonables i creessin instal·lacions on es programessin concerts per a bandes emergents.

     

    Quina ajuda suposa per a un grup com vosaltres una iniciativa com el Concurs de Música?

    Primer de tot poder tocar en un espai ben equipat sense necessitat de pagar i després poder tenir una estona on fer-nos veure i escoltar. Per a una banda jove amb un projecte propi, el més important es que hi hagi sales i entitats que apostin per ells i els hi donin temps i veu per poder ensenyar la seva música al món.

     

    Us veieu amb cor d'obrir els concerts de la Nit de Sant Anastasi? Us hauríeu imaginat en aquest escenari?

    I tant que si! Ens considerem una banda força humil i fem la música que ens agrada per tal de divertir-nos però som joves i tenim ambició. Per tant, aquest concert serà un repte que assolirem amb moltes ganes i il·lusió. No ens fan por els escenaris grans!

     

    Aquest reconeixements aporten ànims per intentar assolir nous objectius, més enllà de les Festes de Maig?

    Ser els guanyadors d’un dels premis del concurs ens dóna una injecció de positivisme tot i que ja en teníem força. Per tant, podem dir que estem en un moment molt dolç amb moltes ganes de fer de tot. Pensem que al 2018 donarem que parlar ja que comencem l’any amb objectius com gravar un vídeo clip, composar temes nous que afegir al repertori, preparar-nos per a poder fer sessions en acústic i fer tots els concerts possibles. Amb els peus a terra sempre però durant aquest nou any, aprofitarem cada moviment per generar més moviment i fer-nos veure.

     

    KRIL, premi a millor banda de Badalona pel jurat popular i del taller de músics

     

    Com veieu el panorama musical a nivell local? Creieu que falta més aposta privada i des de l'Ajuntament?

    Grups interessants i disposats a tocar en directe sempre n’hi ha, els locals d’assaig en són plens. Sí que manquen més sales de concerts d’un tamany adequat i ben equipades que no et cobrin per tocar, que programin concerts asiduament i que no tinguin una llista d’espera de mesos. En aquest sentit, quant més faciliti les coses l’Ajuntament en questió de, per exemple, permisos, millor!

     

    Quina ajuda suposa per a un grup com vosaltres una iniciativa com el Concurs de Música?

    Suposa una boníssima oportunitat per tocar davant de gent que no necessàriament ens coneix, en un fantàstic escenari com és el del Teatre Principal, junt amb d’altres bones bandes. Si, a més, guanyes un parell de premis, com és el nostre cas, suposa una empenta i adonar-te’n de que anem per bon camí.

     

    Rebre el premi per vot popular és més satisfactori? Al final el que més omple a un artista és agradar al seu públic, no?

    Rebre el premi del públic és molt satisfactori! És evidència de que la nostra actuació ha agradat. Però també ho és rebre’l del jurat, gent d’un àmbit més professional que, potser, valora certes coses des d’un altre punt de vista. Agradar al públic, òbviament, omple, però no és si no conseqüència de confiar en la nostra música, que és el més important.

     

    Aquests reconeixements aporten ànims per intentar assolir nous objectius?

    Obtenir aquests dos reconeixements definitivament ens dóna forces i suposa un gran ajut per seguir endavant i continuar fent el que pensem que vol qualsevol grup que disfruta amb el que fa, que és seguir composant nou material, enregistrar-ho i tocar-ho en directe.