Més de 124.000 quilos de roba recollits a Badalona

    0
    40

    La Fundació Formació i Treball arriba a un màxim històric

    La planta de reciclatge tèxtil de la Fundació Formació i Treball ubicada a Sant Esteve Sesrovires ha rebut més de 6.500.000 quilos de roba durant el primer semestre de 2019, mentre que el primer semestre de 2018 el volum va ser 4.000.000 quilos.

    Aquestes dades suposen un increment del 63% en relació a l’any passat i un màxim històric en la recuperació de roba usada per part de Formació i Treball. L’augment de confiança i conscienciació ciutadana és una dels factors determinants que permet poder anar augmentar les xifres any rere any.

    A Badalona, 591 quilos de roba per contenidor al mes

    Pel que fa a Badalona, aquest any s’ha notat un lleuger ascens del 11% arribant al 124.298 quilos de tèxtil donats durant el primer semestre de 2019 als 35 contenidors instal·lats a la localitat, amb una mitjana de 591 quilos de roba recollida per contenidor al mes (durant el mateix període de 2018 es van recollir 112.365). Respecte als usos i destinacions, un 63% es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica.

    La línia tèxtil es canalitza mitjançant més de 920 contenidors propis vinculats als projecte Moda Re de Càritas i Roba Amiga, que l’any passat van aportar 11.000 tones de roba a la planta de Sant Esteve Sesrovires, la més gran de tractament tèxtil del Sud d’Europa. La roba i complements també arriben a través de les donacions que realitzen empreses i centres educatius en el marc de les campanyes solidàries.

    Des de la Fundació es vol potenciar aquestes iniciatives sobre tot en l’època de l’any en la qual toca fer “canvi d’armari” per poder sensibilitzar i instaurar uns hàbits mediambientals sostenibles tant a curt com a llarg termini a la població. En el que portem de 2019 s’han recollit uns 14.000 kg de roba en campanyes solidàries. Els centres educatius són els més sensibilitzats a l’hora d’impulsar aquest tipus de recollides. Les escoles Ventós Mir i Baldomer Solà de Badalona i l’Escola Túrbula de Sant Adrià de Besòs han col·laborat en iniciatives de recollida tèxtil.

    Aquesta bona resposta per part d’escoles i instituts és necessària per poder instaurar uns hàbits mediambientals sostenibles tant a curt com a llarg termini. Pel que fa a les empreses cada cop en són més les que s’apunten a realitzar una campanya solidària, els laboratoris farmacèutics Menarini realitzen aquest tipus d’iniciatives periòdicament.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí