1892, el tornado de Badalona: quan la ciutat va tremolar

  0
  Foto: La Vanguardia

  Sabíeu que a Badalona, fa 130 anys, hi va haver un tornado de grans dimensions? Va ser el 15 de juny de 1892. Amb vents d’uns 180 km/h, el fibló va colpejar amb força el conjunt de fàbriques que hi havia situades a vora mar en aquella època. L’empresa química de la Cros va rebre un fort impacte; també la Rambla i la refineria de petroli dels senyors Deutsch i Cª.

  L’adoberia de Charles Le Boeuf, l’Anís del Mono, el Sucre i la Tinta, totes situades a l’actual barri del Progrés, van quedar molt afectades, la majoria sense teulada i amb les façanes patint danys de diferent consideració.

  Foto: La Vanguardia

  Diversos murs i xemeneies van cedir durant un episodi extrem que es va saldar amb una vintena de ferits i amb tres víctimes mortals. A la Fàbrica de Galetes s’hi va enfonsar la cornisa, causant una víctima. A més, un vagó de càrrega que hi havia aparcat va bolcar i va aixafar una persona, causant un segon mort. Per últim, a la Rambla hi va morir un home després que una paret cedís.

  Després de colpejar la façana litoral, el tornado es va endinsar Centre endins i també va causar danys en cases i edificis, tot i que va anar perdent potència.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí