300 alumnes de Badalona recullen els residus de la platja i analitzen el seu origen

  0
  Platja Badalona.JPG

  04/06/2014 – Badalona participa de la campanya internacional 'Clean-up the Med', en la qual els estudiants analitzen la presència de residus i proposen possibles solucions.

  Avui dimecres, 4 de juny, i divendres dia 13, l’Escola del Mar de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat participa en una nova edició de la campanya internacional de sensibilització ambiental envers els residus que apareixen a les platges “Netegem el Mediterrani” (Clean-up the Med). Aquesta activitat està impulsada i promoguda per l’organització ecologista italiana Legambiente i hi prenen part entitats de tot l’àmbit mediterrani (d’Algèria, Croàcia, Xipre, Egipte, França, Grècia, Itàlia, Jordània, Líban, Macedònia, Malta, Mauritània, Marroc, Palestina, Portugal, Sèrbia, Eslovènia, Espanya, Tunísia i Turquia).

   

  Els alumnes observen i recullen els residus que es troben a la platja. No es tracta només d’una neteja sinó d’una recollida de residus que, posteriorment, s’analitzen per establir hipòtesis sobre el seu origen i per proposar maneres de reduir la seva presència.

   

  Per tal de facilitar aquesta activitat als alumnes i professorat que hi participen, l’Escola del Mar ha elaborat una sèrie de material, de suport i pedagògic, que permet treballar la problemàtica dels residus que es troben a la platja, tant sobre el terreny com més enllà del dia de la recollida. Un cop al centre, els alumnes, amb aquest dossier de treball, podran valorar els residus que s’han trobat (d’on provenen, quins són…) i proposar solucions.

   

  Enguany hi participaran uns tres-cents alumnes de tres centres educatius de Badalona (Escola Artur Martorell, Col·legi Badalonès i Institut la Pineda). La recollida i valoració dels residus per part dels alumnes es desenvoluparà al llarg de la platja de Badalona (entre el carrer d’en Prim i el pont del Petroli) en trams ja assignats a cada grup.

   

  Amb la intenció que els alumnes puguin treure uns resultats significatius i que reflecteixin la realitat, el tram de la platja de l’activitat es deixa de netejar de manera mecanitzada tres dies abans de l’activitat. El buidat de papereres es segueix fent de manera normalitzada.