40 anys d’Ajuntaments democràtics

  0

  L’Ajuntament de Badalona va organizar el passat dimecres, 11 de desembre, un acte per a commemorar el 40è aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics. L’eix central va ser la conferència “De la Transició al primer ajuntament democràtic” que va oferir la directora del Museu de Badalona i autora de diversos treballs sobre aquest període de la història recent, Margarida Abras, amb la presentació de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor.

  La conferència, centrada a la ciutat de Badalona, va fer un recorregut per la segona meitat de la dècada de 1970 –a partir de la mort del dictador Francisco Franco- i pels anys 1979-1983, que corresponen al govern del primer ajuntament escollit de forma democràtica des de l’època de la República.

  Es tracta d’una etapa marcada per nombroses reivindicacions veïnals, que va culminar amb les eleccions municipals del 3 d’abril de 1979, amb les quals es va renovar completament la composició del consistori i que van significar l’inici d’una nova etapa d’Il·lusió i treball per resoldre les nombroses mancances de la ciutat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí