Derrota en la pròrroga (104-106)

0
    31
    Prepelic, entrant a cistella. / David Grau - CJB

La Penya no ha pogut allargar la ratxa positiva a l’Olímpic, on duia nou victòries consecutives entre ACB i Eurocup. Els verd-i-negres han caigut davant del BAXI Manresa (104-106) en un final agònic a la pròrroga, on un bàsquet a 1,6 segons del final del pivot manresà David Kravish (un malson amb 18 punts i 30 de valoració) ha decantat la balança.

El Joventut ha tingut una darrera pilota per capgirar el resultat, però l’intent triple a la desesperada de Prepelic (màxim anotador verd-i-negre amb 29 punts) no ha trobat el camí del cèrcol. Un cop dur per a una Penya que a dos minuts de la conclusió de la pròrroga semblava tenir el partit a la butxaca (102-95).

El BAXI Manresa, però, és d’aquells equips que mai es donen per vençuts i els de Pedro Martínez s’han aixecat amb un parcial final de 2-11 que ha glaçat l’Olímpic. De res ha servit la seguretat brutal dels badalonins des de la línia de tirs lliures (31/33), el bon partit d’Omic, que s’ha enfilat fins als 26 de valoració amb 15 punts i 15 rebots, o la gran segona part de Conor Morgan (18 de valoració) i Xabi López-Arostegui (14 punts).

El Manresa ha començat el partit dominant el ritme i, sobretot, fent mal amb un joc vertiginós que li ha donat molts bàsquets fàcils, agafant massa sovint a contrapeu el balanç defensiu verd-i-negre (2-9 de sortida). A més, la Penya no aconseguia aturar Ryan Toolson (10 punts al primer quart).

Malgrat tot, els verd-i-negres han sabut aferrar-se al partit (21-22 al final del primer quart) i començar a imposar el seu joc en el segon. Apujant el to defensiu, la Penya també ha pogut començar a córrer i amb un parcial de 27-15 ha arribat al descans amb un màxim avantatge d’11 punts (48-37).

En la represa ha fet la sensació que el Joventut tenia el partit controlat i un triple de Prepelic ha tornat a donar 11 punts de renda als verd-i-negres (57-46). Ha estat, però, un miratge, perquè el Manresa, de nou amb Toolson de líder (ha acabat amb 30 punts), s’ha reenganxat al partit.

Els de Pedro Martínez han clavat un parcial de 0-11 que ha restablert l’equilibri (57-57) i a partir d’aquí el matx s’ha escalfat i s’ha convertit en un trepidant intercanvi de cops (70-68). El darrer quart, que ha començat amb un parcial de 0-5 (70-73), ha estat vibrant, amb els dos equips lluitant per cada pilota com si fos l’última.

Alen Omic. / David Grau

López-Arostegui ha agafat protagonisme en l’esprint final, assumint la resposabilitat ofensiva en molts moments, i els de Carles Duran han tingut una primera opció d’endur-se la victòria al final del temps reglamentari, quan Omic, amb un bàsquet increïble a la mitja volta sobre la botzina de possessió, ha posat els badalonins per davant (91-89).

Faltaven 11 segons i Toolson ha tingut un triple per guanyar. La pilota no ha entrat, però el rebot l’ha capturat Kravish, que ha forçat la pròrroga amb 8 dècimes al rellotge. Prepelic, a la desesperada, ha buscat el triple salvador, que no ha entrat. Un desenllaç que, malauradament, s’ha repetit poc després en el temps extra.