Entrevistem a Carles Duran: “El gran objectiu per a l’any que ve és ser la millor Penya possible”

    0
    146

    Ens trobem en mig de l’Olímpic de Badalona per entrevistar a l’entrenador de la Penya, Carles Duran. Després d’una temporada positiva, tres semifinals en les competicions disputades, el director d’orquestra verd-i-negre fa una valoració general de l’any. També parla de les baixes, possibles incorporacions i de la situació del capità Albert Ventura.

    Quina nota poses a la temporada?

    “Un notable alt. No posem l’excel·lent perquè sempre juguem per a guanyar. I no hem acabat de fer aquest pas, perquè els altres equips han estat millors que nosaltres. És una cosa que també ha d’entendre la gent, que els altres equips també juguen. L’any que ve volem ser més regulars.

    Com esperes que sigui el paper dels joves l’any que ve?

    “Parra, Busquets i Kraag són totalment diferents i alhora molt complementaris. Joel ja va demostrar ser un jugador molt important i en els moments més difícils. És un dels líders. En canvi, el primer any sènior del Kraag no ha estat gens fàcil, per les lesions, però ens ha demostrat que pot ser un jugador diferent. En Pep té aquest punt de millor per tal de jugar a la posició de dos. Són tres jugadors molt importants pel club.

    Continua sent notícia que els temps morts els facis en català:

    Quan parlo en català no m’agrada que em tradueixin. Ho veig una cosa normal. A l’Ante li parlo en castellà i a en Kyle en anglès. És la meva manera de ser i no hauria de ser estrany. La Penya és un club català i també és la meva llengua. Sempre intentaré que en aquest vestuari es parli català”.

    Creus que et dona tranquil·litat tenir contracte fins a 2025?

    “No (riu). El fet que tinguis contracte llarg en el món del bàsquet poden canviar. La casa està molt estable i no veig perillar molt aquesta situació. No ho veig tant a llarg termini. Busco el curt termini. Tinc la sensació que estem fent molt bé les coses. Quan acabi aquesta temporada parlarem, perquè hi ha l’opció a tall.

    Respecte Kyle Guy. Problemes d’adaptació?

    Crec que el Kyle ha tingut moments alts i baixos. Els playoff ha explotat i contra el Baskonia ha estat espectacular. Durant l’any també ha estat molt bé en moments. Ens ha admès que la temporada se li ha fet llarga. Que cada partit sigui important, l’estressava molt. És un jugador molt positiu, però l’exigència diària a Europa, crec que l’ha castigat. Tindré un gran record d’ell.

    La renovació de Ribas fins a 2026:

    A en Pau li queda encara bàsquet i ens pot ajudar molt. És un jugador molt important que ha entès i ha patit el procés de ser jugador de la penya. És un gran exemple pels joves. Té una cosa que el diferencia de la resta: tenir ADN Penya.

    Baixa de Simon Birgander:

    “Ha fet un cicle extraordinari al club. Ha tingut lesions (genoll) que l’han perjudicat al creixement. Entenc que en Simon vol fer una passa més, tenir un rol molt més important, i millor part econòmica. També entenc el club, perquè no pot competir aquestes ofertes i creu que el referent és Tomic. Birgander és una molt bona persona i molt estimada”.

    Sobre la renovació de Brodziansky:

    Veurem què passa. La intenció és renovar-lo, però l’any passat ja ho vam voler fer però no ho vam aconseguir. El perfil del Vladi ens dona una polivalència necessària. Té una cosa bona, que no és americà.

    La situació d’Albert Ventura:

    Sóc molt subjectiu amb l’Albert. El conec des dels vuit anys. El Carles ha decidit que havíem de donar una passa cap a altres jugadors. Sempre he pensant en el benfici del grup. A l’Albert Ventura li estic molt agraït. No ha estat fàcil per ell aquest any. En algun moment he estat dur i injust amb ell. Egoistament, m’agradaria que es quedés perquè és el capità de la Penya. Crec que l’Albert ha de ser feliç.

    Objectius per l’any que ve i missatge a l’afició:

    “El gran objectiu és ser la millor Penya possible. No em marco més reptes, però vull que juguem al nostre límit. Vull agrair a tothom, perquè no és fàcil ser entrenador. Venir a l’Olímpic, amb el percentatge de victòries, és impressionant. La gent ha sigut una part molt important de l’equip. M’ho he passat molt bé aquest any, i és gràcies a l’afició.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí