Abalde s’incorpora a la selecció absoluta

  0
  45
  77125_1.jpg

  28/08/2015 – L’aler del FIATC Joventut ha estat citat per Sergio Scariolo per reforçar la plantilla durant alguns dies, després de les lesions de Claver i Ribas.

   

  El passat dimecres, Alberto Abalde (FIATC Joventut) i Juancho Hernangómez (Movistar Estudiantes) rebien una trucada inesperada. El seleccionador nacional, Sergio Scariolo, es posaria en contacte amb la Penya i l’Estu per sol·licitar la incorporació dels dos joves talents a la concentració que Espanya està efectuant a Saragossa.

   

  Les petites lesions sofertes per Víctor Claver i Pau Ribas han deixat limitada la rotació del combinat nacional, fet que ha precipitat la decisió de Scariolo de comptar amb Abalde i Hernangómez per mantenir un nivell alt en els entrenaments.

   

  “Hi ha hagut dues lesions en el darrer partit de la gira de la selecció. Ens han trucat per ajudar en els entrenaments. Ha estat tot una mica inesperat”, reconeixia Alberto Abalde hores abans de viatjar a Saragossa.

   

  L’aler passarà uns dies amb l’absoluta fins que els problemes físics de Claver i Ribas estiguin solucionats. “Hi vaig amb els ulls ben oberts i amb la intenció d’aprendre de les grans estrelles de la selecció”, afirmava el jugador gallec després de passar les proves mèdiques amb el FIATC Joventut.

   

  Analitzant el rol que ha d’adoptar aquest any a Badalona, Abalde espera incrementar el volum de minuts del curs passat, ja que a partir d’aquest any l’exterior passa a tenir fitxa al primer equip.  

   

  “Durant l’any passat vaig tenir moltes oportunitats, inclús en partits importants. Sé que aquesta és una temporada important per mi. Durant l’estiu he treballat molt per fer un pas endavant”, destacava l’aler de la Penya.

   

  Abalde no es marca “objectius a llarg termini” i opta per “guanyar-se les coses amb la feina de cada dia”. Tot i les baixes de jugadors importants com Savané o Kirksay, els quals han “ensenyat totes les seves vivències als joves durant els últims anys”, Abalde creu que la continuïtat d’homes com Vidal i Miralles permetrà als jugadors més novells “seguir aprenent”.