Absolt un policia local acusat d’agredir a un menor al barri de La Salut

  0
  44
  guardia-02.jpg

  12/12/2016 – La Fiscalia demanava tres anys de presó per colpejar suposadament un jove; l'Audiència de Barcelona considera que l'acusació no ha quedat provada.

  Un agent de Guàrdia Urbana ha estat absolt d'un delicte d'agressions i contra la integritat moral del qual havia estat acusat per, suposadament, agredir a un menor a finals de gener de 2012. La Fiscalia demanava tres anys de presó i una indemnització de prop de 1.000 euros. Després de la vista oral, però, l'Audiència de Barcelona ha conclòs que no hi ha proves per demostrar la hipotètica agressió i que hi ha diferents elements contradictoris en les declaracions dels testimonis.

   

  El 21 de gener de 2012, el jove suposadament agredit, llavors de 17 anys, es trobava de matinada amb un amic al barri de La Salut. Una patrulla va ser cridada per una crema de papereres que es va produir a la zona, i es va topar amb els dos menors, que coincidien amb la descripció. L'acusació assegurava que l'agent va colpejar amb la porra al jove a la cara i al coll, tot i atendre a la crida de la patrulla de policia i aturar-se. El menor i la seva defensa, argumentaven que l'incident li va produir un desgarrament de la retina.

   

  Segons l'acta judicial, l'únic fet provat és que es va produir una persecució i finalment els joves es van aturar. No obstant, afirma que no queda provat l'origen de les lesions. Al judici, l'agent va explicar que el cop a la zona de l'ull va ser produïda per una caiguda en el moment d'atrapar el jove després de perseguir-lo. Tanmateix, a la vista va afegir que, després d'agafar-lo, el menor li hauria intentat agredir a ell. Els dos agents es van mostrar sorpresos per la “violència” que va emprar el jove tot i saber que tractaven amb policies.

   

  El jutge ha considerat possible la hipòtesi de la lesió produïda per la caiguda. D'altra banda, ni tan sols s'ha pogut acreditar que l'agent arribés a treure la porra del cotxe, atès que, quan circulen amb el vehicle, els policies no porten a sobre la defensa, i en aquell moment van sortir corrents i fins i tot van deixar les claus posades.