Actiu cap de setmana per a la Colla Micaco abans de la seva diada

  0
  castellers petits.jpg

  13/05/2014 – Els castellers han participat de diferents actes de les Festes des de divendres fins diumenge;  ja viuen amb el cap posat en la Diada de diumenge vinent.

  Els Castellers de Badalona han viscut aquest segon cap de setmana de Festes de Maig amb un calendari ben carregat. El divendres, els Micaco varen estrenar la Diada Castellera Infantil amb gran èxit de públic en una festa en la que els més menuts de la colla van ser els protagonistes. La Canalla Micaco va fer gaudir a tots els badalonins i badalonines amb un pilar de 3, un 3de4 net, un 4de4 net, un 5de4 net i un pilar de 3 de sortida.

   

  El dissabte, la Nit de Sant Anastasi, i la colla badalonina va tornar a ser present en el Seguici de les Festes de Maig. Van entrar a la plaça de la Vila amb un pilar de 4 caminat i durant el recorregut van aixecar diversos pilars més de 4, per acabar la seva participació a la tanda de lluïment a La Rambla amb un 4de6.

   

  Diumenge era el torn de la Passada de Sant Anastasi. Aquest any amb canvi de format que feia que els Castellers de Badalona comencessin la seva participació en l'acte des de l'inici, amb dos pilars de 4 simultanis en el moment que el Sant s'incorporava a la passada. Durant el recorregut van descarregar dos pilars de 4 més. El moment àlgid, però, va ser l'arribada a Santa Maria. Per primer cop, la Colla Micaco realitzava el pilar de 4 caminat pujant les escales de Santa Maria. La pujada, controlada gràcies a un gran treball de tots els components de la colla, va fer esclatar en aplaudiments tot el públic present.

   

  Els micacos es preparen per la seva diada

   

  Després d'aquest cap de setmana intens i ple d'emocions i èxits, els Castellers de Badalona ja tenen el cap posat en el proper diumenge 18 de maig, quan es durà a terme la XVII Diada Castellera de les Festes de Maig. Aquell dia, els actes començaran a les 8h amb les matinades, que enguany seran pels barris de Coll i Pujol, Sant Crist de Can Cabanyes i el Raval. A les 11h es farà el cercavila des de Can Peixau, el local dels micacos, fins a la Plaça de la Vila. A les 11.30h es durà a terme l'entrega de la camisa al casteller honorífic, pel que enguany ha estat triat el catedràtic emèrit de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, Abel Mariné. Finalment, a les 12h es donarà el tret de sortida de la diada, on els de la camisa micaco estaran acompanyats pels Castellers d'Esplugues i els Castellers de Sants.