ADIF paga a Badalona un deute de tres milions que serviran per iniciar el canal del Gorg

  0
  120f2f3_0.jpg

  15/01/2015 – Es tracta, en concret, de 2,9 milions que ADIF, l’empresa que gestiona les infraestructures de Renfe a nivell estatal, devia a Badalona en concepte d’uns drets d’edificabilitat en uns terrenys de la zona del propi canal del Gorg.

  L’Ajuntament ha rebut aquesta setmana els primers tres milions d’euros que es destinaran a la primera fase de construcció del canal del Port de Badalona, que començaran el proper febrer. Es tracta, en concret, de 2,9 milions que ADIF, l’empresa que gestiona les infraestructures de Renfe a nivell estatal, devia a Badalona en concepte d’uns drets d’edificabilitat en uns terrenys de la zona del propi canal del Gorg. El lliurament dels diners l’ha efectuat la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, durant la seva primera visita oficial a l’Ajuntament de Badalona.

   

  Recordem que el futur canal serà navegable i tindrà 360 metres de longitud i 32 metres d’ample. Les obres de construcció es faran en dues fases. La primera començarà amb l’excavació de les terres existents entre els carrers de la Indústria i el Progrés. Seguidament s’executaran les obres del canal des del parc del Gorg fins a l’espai ocupat pel desviament provisional del ferrocarril.

   

  Un cop acabada la primera fase de construcció del canal del port, aproximadament d’aquí a un any, quedarà pendent que entri en funcionament el nou punt del ferrocarril per obrir definitivament el pas del port cap al canal. Aquesta segona fase inclourà els darrers 100 metres de canal, el pas inferior del carrer de Ponent, així com les obres del futur pont del ferrocarril. A causa de la complexitat de les obres caldrà prèviament desviar l’actual traçat del tren. La previsó és que el canal estigui acabat durant el 2017.