Els alumnes de 5è dels centres Alexandre Galí i Llorens Artigas creen quatre cooperatives

  0
  46
  Cooperativa escolar - encants 2014.JPG

  15/01/2015 – Els estudiants triaran els productes que s’han d’elaborar i el projecte culminarà amb la venda de la producció en una parada del mercat dels Encants del parc de Montigalà el dia 8 de maig.

  Les escoles badalonines Alexandre Galí i Llorens Artigas participen novament aquest curs en un projecte que fomenta la cultura emprenedora entre l’alumnat d’educació primària. Aquesta experiència forma part d’un programa que està duent a terme la Diputació de Barcelona a 45 municipis i que, en el cas de Badalona, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

   

  Alumnes de 5è de primària de les dues escoles han creat una cooperativa per cada grup de classe. A l’escola Alexandre Galí es diuen “Petits Galinventors” (5è A) i “Els bons artesans” (5è B); i a l’escola Llorens Artigas “Coopekids” (5è A) i “Nenscooperboom” (5è B). El procés segueix amb la determinació dels productes que s’han d’elaborar i culminarà amb la venda de la producció en una parada del mercat dels Encants del parc de Montigalà el dia 8 de maig.

   

  El projecte es basa en un treball real on els participants han de saber com crear, organitzar, gestionar i tancar una cooperativa de fabricació de productes, amb activitats com sol·licitar un microcrèdit o vendre en un mercat local. A més, cada cooperativa ha de decidir si destina, com a bona pràctica de Responsabilitat Social Empresarial (RSE), un 10 per cent o més dels seus possibles beneficis a un projecte de desenvolupament local o internacional, a través d’una organització no governamental (ONG). El projecte està integrat en el pla anual del centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar.

   

  En el programa a Badalona hi participen, a més de les dues escoles esmentades, les cooperatives locals M5 Idees i Gramagraf, les entitats La Mussara, Fundació Ateneu Sant Roc i Fundació Salut Alta, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, Triodos Bank i l’Ajuntament de Badalona a través de les àrees d’Educació, Esports i Joventut i de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, i de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO).

   

  El projecte Cultura emprenedora a l’escola està promogut per la Diputació de Barcelona a partir de l’experiència que desenvolupa la Ciudad Industrial del Valle del Nalón, SAO (Valnalón), en col·laboració amb diversos ajuntaments. A Badalona, l’activitat es va iniciar el curs 2011-2012 a l’Escola Planas i Casals, i ha continuat a les escoles Alexandre Galí i Llorens Artigas.