Disputa econòmica entre l’Ajuntament i l’entitat que gestiona el poliesportiu de Montigalà

  0
  136
  2015.1.13-cem.jpg

  15/01/2015 – La Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, gestora de l'equipament, assegura que l'Ajuntament té contret un deute de 300.000 euros; l'entitat suspendrà la concessió i deixarà la instal·lació.

  La Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), entitat privada d’utilitat pública, dedicada a l’esport adaptat i gestora del Complex Esportiu de Montigalà, ha anunciat aquesta setmana que podria veure’s obligada a tancar la instal·lació badalonina a causa d’impagaments per part de l’Ajuntament. Segons la federació, que administra la concessió del poliesportiu des del 2003, el consistori acumula un deute de 300.000 euros que els hi “està provocant un greu perjudici” i que portarà a la suspensió del servei si l’executiu local no dóna resposta en un mes.

   

  El desacord entre totes dues institucions ve de lluny. Quan la FCEDF es va fer amb el concurs del complex esportiu, l’Ajuntament li va encarregar un projecte per ampliar les instal·lacions i afegir-hi, entre altres elements, una zona d’aigües i un solàrium. L’entitat va redactar i presentar el pla de construcció, però el seu inici es va demorar i va quedar finalment frenat. Al 2010, la federació va demandar el consistori per perjudicis econòmics i es va arribar a un acord pel qual l’administració ingressava 700.000 euros a l’altra part i es comprometia a abonar uns 7.000 euros mensuals per cada mes que el projecte encarregat no es posés en marxa. El plantejament inicial, però, ja era inassolible a aquelles alçades i, segons la federació, era el govern local qui l’havia de replantejar per adaptar-lo.

   

  Davant la immobilitat de l’Ajuntament, explica la gerència de la FCEDF, la pròpia federació va encarregar i presentar l’esbós d’aquest segon projecte el 2012. Per qüestions administratives, l’acord no es va arribar a produir i, des de llavors i fins a finals de 2014, explica l’entitat, i tot i fer propostes i posar alternatives sobre la taula, no havien tornat a tenir notícies de l’executiu local. El passat setembre es reprenen les negociacions i la FCEDF es mostra disposada a renunciar a una part d’aquest deute de 300.000 euros amb la idea de suspendre la concessió i deixar el complex esportiu abans de 2015 degut als danys econòmics que està patint des de fa temps. L’Ajuntament sembla estar-hi d’acord, però  arriba desembre i no hi ha un tracte definitiu, explica l’entitat esportiva. En conseqüència, abans de Nadal envien un burofax donant un ultimàtum i afirmant que suspendran la concessió si no tenen cap notícia a principis de gener.

   

  Des de la regidoria d’Esports argumenten que ni l’anterior govern ni aquest han arribat a pagar cap de les mensualitats de 7.000 euros degut a que l’acord contemplava la presentació d’un segon projecte ferm per part de la federació que mai s’ha fet efectiva. El titular, Juan Fernández, coincideix en que, des de setembre, els advocats de totes dues parts han estat negociant l’acord, que es va arribar a un punt d’entesa abans de Nadal i considera que aquesta denúncia pública és una forma de “fer pressió”. “Abans de segellar l’acord necessitàvem disposar d’un estudi de viabilitat del poliesportiu per saber si hi ha desperfectes i s’han de fer reparacions, a més d’encarrilar qui agafarà les regnes de la instal·lació quan la federació marxi, per això no vam poder tancar el pacte abans de Nadal”, manifesta Fernández.

   

  El regidor avança que l’Ajuntament pagarà prop de la meitat dels 300.000 euros a la federació, que deixarà la concessió. Un cop enllestida la sortida, apunta, el propi Consistori s’encarregarà de la gestió o la derivarà a un privat mitjançant un concurs. “Els usuaris i entitats no notaran el canvi”. En un sentit similar, la federació assegura que no vol “perjudicar les entitats i persones” que usen el poliesportiu i que en tot moment miren de “causar el menor dany possible”, atès que, consideren, el culpable de la situació és l’Ajuntament.