Agustí Julbe: “L’equip està sent capaç de no rendir-se”

  0
  5382.jpeg

  31/12/2014 – El tècnic del CB Prat fa balanç de la primera volta de l’equip a la LEB Or, valorant l’evolució dels joves i la capacitat competitiva del grup.

   

  Quina valoració fa Agustí Julbe de la primera volta de la lliga del CB Prat?

   

  Si fem només una mirada a nivell competitiu, no és un tram de temporada per estar molt satisfets. Hem guanyat tres partits de 14 i estem a la part baixa de la classificació. De tota manera, sempre hem dit que som un club amb jugadors joves i en procés de formació.

   

  Si fem aquesta mirada formativa, crec que hi ha jugadors que han evolucionat. Per aquest cantó sí que podem veure alguna llum. Sóc conscient que a vegades és molt difícil realitzar aquesta doble mirada, perquè quan estàs en competició, guanyar o perdre marca molt.

   

  Per què està costant guanyar tants finals ajustats?

   

  Primer de tot, penso que hauríem de reconèixer que, tot i ser un equip novell, hem aconseguit competir en quasi tots els partits. En set de les onze derrotes sofertes hem tingut opcions de guanyar. L’equip està sent capaç de no rendir-se i de tornar als partits després de passar moments de dificultat. Penso que és un aspecte que s’ha de valorar, perquè els jugadors treuen coratge.

   

  El motiu pel qual ens està costant guanyar ve molt marcat pel nivell de confiança. En molts partits se’ns presenten situacions que ja hem viscut i que no hem pogut solucionar. És com una bola de neu que es va fent gran. En els moments crítics crec que ens falta una mica de tranquil·litat en l’àmbit ofensiu. Ens hem precipitat en algun atac clau, tot i que no som un equip que fa mals atacs. Diria que en els moments definitius hi ha una mica de pressa.

   

  Les dificultats sofertes per l’equip recauen més en aspectes mentals que de qualitat?

   

  Jo no sé dir si és només un tema mental. Si fos així, no arribaríem als finals dels partits amb opcions de guanyar-los. També seria un error pensar que, un cop guanyem dos finals ajustats seguits, els començarem a guanyar tots. Això no és gaire real. Opino que l’equip es prepara i treballa bé i penso que és difícil aconseguir marcadors igualats en una lliga on, a vegades, es veuen diferències grans. Som conscients que la situació és la que és i sabem que l’hem de capgirar com sigui.

   

  En un equip tan acostumat a guanyar, és difícil assumir les derrotes?

   

  Home, l’exemple més clar és el de la generació del 95. Han guanyat moltes coses en categories de formació i l’any passat van aconseguir l’ascens i la Copa. Crec que la base de l’equip té molt fresques aquelles victòries i, per això mateix, hem d’aconseguir donar-li la volta a la nostra situació actual.

   

  Els jugadors saben què significa guanyar i això els ha de moure a fer un esforç extra en cada defensa, a no perdre una pilota en un moment concret o a estar molt concentrats. Hem d’agafar-nos a petites coses com aquestes per prendre millors decisions en els finals de partit.

   

  Hi ha hagut una evolució positiva de l’equip tot i els resultats?

   

  És evident que hi ha alguns jugadors que estan aconseguint jugar bé de forma continuada i d’altres que han tingut un rendiment més intermitent. Realment és difícil adaptar-se a una categoria com la LEB Or, perquè el nivell dels rivals és molt alt. Penso que aquesta mirada crítica que estem fent seria diferent si tinguéssim dues victòries més, per exemple. No seríem tan crítics.

   

  Què ha de millorar el CB Prat per lluitar per la permanència?

   

  Crec que hi ha dos trets diferencials que ens han succeït en diferents partits al llarg de la temporada. En primer lloc, moltes vegades hem estat capaços de construir un avantatge favorable. Llavors, l’equip que va per sota posa més pressió i intensitat i a vegades a nosaltres ens costa adaptar-nos a aquest escenari nou dins d’un mateix partit. Sobretot a nivell ofensiu. Per altra banda, hem de millorar petites desconnexions que ens acaben castigant.

   

  La plantilla ha sofert moltes lesions al llarg de l’any i jugadors com Alberto Abalde estan doblant partits entre ACB i LEB Or. Això ha afectat?

   

  Sempre he manifestat que no sóc molt amant de queixar-me de les lesions. Tot i les baixes que hem patit, no esperàvem competir com hem competit. Les lesions són coses que formen part del procés que viu un equip durant una temporada i crec que no s’han d’utilitzar com a excuses. És cert que, per exemple, hem tingut dues baixes en una mateixa posició, però penso que la plantilla ha seguit treballant molt bé.

   

  El rodatge de vinculats com Sergi Costa, Óscar Amo i Xabi López està sent positiu?

   

  Primer de tot, crec que no ens podem queixar mai per les lesions, ja que tenim la sort de disposar d’un júnior com el de la Penya i d’un club vinculat com l’Arenys. És evident que entre la lliga júnior o l’EBA i la LEB Or hi ha un salt qualitatiu important, però també és veritat que tots aquests jugadors porten entrenant amb nosaltres des de fa temps. L’adaptació al dia a dia ja l’han viscuda una mica. Penso que en aquesta època de la temporada on hi ha hagut lesions, en Sergi Costa, l’Óscar Amo i en Xabi López ens han ajudat.

   

  Els joves del Prat cada cop estan més preparats per arribar al màxim nivell?

   

  És un grup de jugadors que ha tingut la sort de viure moltes situacions límit. Han jugat i guanyat el torneig de l’Eurolliga, campionats d’Espanya i també han aconseguit un ascens a LEB Or molt aviat.

   

  Per molt jove que siguis, és molt millor viure totes aquestes experiències que no fer-ho. En aquest aspecte, potser sí que tots ells han evolucionat ràpid, però hem de seguir pensant que són jugadors en evolució. La LEB Or segur que els ajudarà a estar més preparats per competir al màxim nivell.