Aíto García Reneses no es pot resistir a La Plana

  0
  aito.jpg

  4/7/2016.- No es gens habitual veure a Aíto García Reneses en un clínic per a entrenadors. Però l’escenari i la celebració del seu mig segle com a tècnic ho van fer possible.

   

  Aíto Garcia Reneses no es va poder resistir a l’escenari on tot va començar: La Plana. Com ell mateix reconeix, “els anys amb el Círcol van ser inoblidables, ens ho va passar molt bé. Malauradament no hi va haver viabilitat econòmica per continuar, però si hi hagués hagut, potser encara estaria entrenant al Círcol”. De fet, la samarreta triada per impartir el clínic va ser la mítica del Cotonificio.

   

  El tècnic va oferir dues classes magistrals en un camp ple de records, un sobre “El joc en transició en funció de les característiques del jugador” i l'altre sobre “L’evolució de l’equip i dels jugadors al llarg de la temporada”.  El fet de participar en aquest clínic “és una manera d’agrair a l’ACB tot els reconeixements i homenatges que m’han fet aquest any. És una manera també d’intentar tornar tot el que jo he gaudit aquests anys i que ho puguin aprofitar els nous entrenadors”.

   

  Uns 150 entrenadors van presenciar a La Plana les explicacions del tècnic i dels altres tres entrenadors que hi van participar: Sito Alonso, Carles Duran i Diego o Campo. El clínic presencial va ser la culminació d’un clínic online, que per primera vegada ha posat en marxa l’ACB. El president de l’ACB, que també va assisitir a la presentació del Clínic, va assegurar que “volem estar actius en la formació continua del bàsquet. La interacció al campus online, amb 260 entrenadors i 20 lliçons, ha estat molt positiva. Estem satisfets i volem que tingui continuïtat”.

   

  Aíto Garcia Reneses també va parlar del seu futur. “Estic obert a totes les possibilitats, fins i tot prendre’m un any sabàtic si cap proposta em convenç. He tingut converses però cap proposta en ferm. Quan tingui una proposta en ferm i sigui viable, llavors em plantejaré si em ve de gust acceptar-la”.