El dilema sobre el projecte dels Mercadona i Badalona Capaç no es resoldrà fins a la tardor

  0
  IMG_0733.JPG

  05/07/2016 – El govern es posa finals de setembre com a data límit per mirar de trobar una solució viable per a Badalona Capaç alternativa a la proposta actual.

  El projecte de la nova seu de Badalona Capaç a Morera i l'obertura, en conseqüència, de dos nous Mercadona a la ciutat no és un plantejament nou. Fa més d'un any que es va iniciar tot el procés, no exempte de polèmiques, i que es va encarrilar relativament. A les portes de dues aprovacions que resultaran rellevants per a l'operació, però, sembla que la iniciativa hagi esclatat com un problema nou al si del govern municipal, que es prendrà més temps per prendre una decisió sobre el futur de l'entramat.

   

  Després que Guanyem Badalona expressés a través de la seva assemblea que cal buscar una alternativa per a Badalona Capaç que no impliqui nous Mercadona, ICV-EUiA ha recordat aquest dilluns que els ecosocialistes “s’hi van posicionar en contra, amb el compromís de buscar alternatives”, des del principi, de la mateixa manera que amb el de Pomar i la Penya. “L’alcaldessa té tots els mecanismes polítics i administratius des de fa un any per trobar alternatives, ens té al seu costat per fer-ho”, afirma el grup municipal.

   

  La coalició expressa que “va acceptar l’aprovació inicial del projecte a finals del mandat passat, amb el compromís de trobar alternatives que facin possible aquest nou edifici perquè les persones de Badalona Capaç treballin en les millors condicions, i alhora evitar la construcció del Mercadona amb les posteriors aprovacions provisional i definitiva”.

   

  ERC, per la seva banda, es mostra disposada a trobar una solució de consens, sigui mitjançant la tramitació ara mateix en curs, o sigui mitjançant una altra fórmula, que en tot cas caldrà estudiar detalladament”, indiquen. Els republicans no rebutgen, com sí ho fan Guanyem i ICV-EUiA, el projecte que es va posar en marxa, ja que, creuen “es justifica clarament per l'interès públic”.

   

  Tanmateix, creuen que el una nova seu a Morera és “compatible amb la preservació” de Turó de l'Enric i que fins i tot “permetria estalviar costos d'expropiació que podrien pujar als 4 milions”. En qualsevol cas, asseguren, treballaran per “prioritzar una solució per la Fundació, factible en un període ràpid i econòmicament sostenible”.

   

  En aquest sentit, el govern es posa com a límit per estudiar alternatives viables fins al 30 de setembre.