Albiol fa una demostració de força al barri de Llefià a una setmana del 24M

  0
  70
  IMG_1616.JPG

  18/05/2015 – El candidat del PP va reunir a la plaça Trafalgar més de 3.000 persones en una botifarrada, similar a la de 2011, on ha estat acompanyat d'Alícia Sánchez-Camacho i el ministre d'Interior.

  Bany de masses de Xavier Garcia Albiol al barri de Llefià, a una setmana de les municipals. L’alcaldable ha repetit la fórmula de la botifarrada a la plaça Trafalgar, que ja li va funcionar al 2011, i ha congregat més de 3.000 persones durant l’acte més multitudinaris de la seva campanya. Acompanyat de la líder catalana del PP, Alícia Sánchez-Camacho, i del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, l’alcaldable ‘popular’ ha tret pit de la seva gestió pel que fa seguretat, projecció i promoció de la ciutat i neteja i va demanar el vot per consolidar un “projecte transversal fet dels des barris” per a tota la ciutat i que va “més enllà de les sigles”. “A aquells socialistes o nacionalistes que ens donin suport, no vull canviar la seva ideologia ni forma de pensar, només que formi part d’aquest projecte”.

   

  Albiol va fer especial èmfasi en la seguretat i la millora de les dades delictives, aportades pels Mossos d’Esquadra i la Generalitat. “Ha estat mèrit del govern, però molt especialment dels cossos de seguretat”. No va ignorar la polèmica del seu eslògan ‘Netejant Badalona’, i va insistir en que no persegueixen ningú pel seu origen o religió, sinó “conductes incíviques de qualsevol, sigui qui sigui”. Albiol va subratllar que “mai amb tan poc s’ha fet tant i en tan poc temps”, i va demanar als veïns que convencin familiars i veïns per anar a votar el dia 24. “Anem en la bona direcció i necessito la vostra ajuda. Que cada cadascú de vosaltres porti diumenge a dues persones més a votar, i tindrem la força suficient per continuar millorant la ciutat”.

   

  Sánchez-Camacho, per la seva banda, va lloar la labor de Garcia Albiol i, com ha apuntat en anteriors ocasions, va posar la figura de l’alcalde com a referent per al PP. “Vull que Catalunya estigui plena d’alcaldes com Albiol. Ha complert tot el que va prometre i ho seguirà fent perquè li preocupen els veïns de Badalona”. També va trepitjar la presidenta catalana del PP la qüestió de la immigració: “Sempre defensarem que Badalona i Catalunya siguin terra d’acollida on els immigrants tinguin drets però també obligacions”. La ‘popular’ va fer un repàs i va elogiar els pilars de la gestió d’Albiol i, això sí, va relacionar la marca del PP i la del candidat badaloní, quelcom que l’equip de l’alcalde evita en bona part de la seva estratègia. “La marca de veritat es diu Albiol i es diu PP”.

   

  El ministre Fernández Díaz, que va obrir la ronda d’intervencions, també va fer menció especial, per seu el seu àmbit d’actuació, a la qüestió de la seguretat, que va lloar a nivell badaloní i també a tot l’Estat. “Seguretat és llibertat. Albiol ha apostat per això. Estem donant un bon exemple d’immigració irregular, que és un problema, i de la lluita contra el gihadisme, una amenaça. Ara som un referent a Europa”.

   

  Durant les intervencions, desenes de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca van protagonitzar un 'escrache' silenciós amb pancartes des de el perímetre de la plaça Trafalgar.

   

  Creació d’un cos d’agents cívics

   

  Divendres, el candidat del PP va explicar la seva intenció de crear un cos d’agents de seguretat i civisme auxiliar de la Guàrdia Urbana. Es tractaria d’un òrgan encarregat d’informar el veïnat, sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre civisme i notificar a la policia accions poc respectuoses. Tot i que anirien uniformats i en constant contacte amb la Guàrdia Urbana, la nova figura no tindria la capacitat per a identificar, això sí. Albiol incorporaria a unes vuit persones en el proper any o any i mig.