Àlex Pastor, alcalde de Badalona

  0

  A les 12 h ha donat inici el ple d’investidura per saber qui ocuparà l’alcaldia de Badalona durant els propers 4 anys.

  Quan tot semblava apuntar a un nou mandat del Partit Popular de Xavier Garcia Albiol, Àlex Pastor (PSC) s’ha acabat imposant amb el suport de la coalició de Guanyem i ERC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya, tot dins d’un clima incert i imprevisible.

  El resultat final ha estat de 15 vots a favor del candidat socialista, 11 a favor d’Albiol i 1 vot nul.

  Les negociacions han estat presents fins minuts abans de l’inici del ple d’investidura.

  Dolors Sabater ha retirat la seva candidatura, anunciant que les negociacions amb el PSC havien estat present fins feia només uns minuts. “Li donarem al PSC els nostres vots perquè no volem polítiques autoritàries ni xenòfobes”. Tot i això, també ha manifestat la irresponsabilitat dels socialistes durant tot el procès de negociació.

  La resta de partits, però, han volgut fer el seu darrer testimoni, adreçant-se directament al nou alcalde.

  David Torrents, de Junts per Catalunya, ha instat Pastor a tenir més presència als barris i ha afirmat que “tenen molts deures per fer”.

  Aïda Llauradó ha dedicat les seves paraules a les famílies sense sostre que es trobaven a la Plaça de la Vila en aquells moments. “Sento molta pena i vergonya per no haver aconseguit un govern ampli d’esquerres, que era el nostre objectiu”. Per últim, la candidata ha tornat a demanar a la coalició de Dolors i al PSC de Pastor que arribin a més acords per el bé de la ciutadania.

  Dolors Sabater, per la seva banda, ha volgut posar l’accent a la problemàtica de la manca de cohesió entre els veïns i veïnes dels diferents barris de Badalona. “Ens hem de preguntar què ha anat tan malament com perquè la ciutadania, treballadora i amb tantes desigualtats, cregui que la dreta els hi solucionarà els seus problemes”.

  Traició als veïns i veïnes

  Xavier Garcia Albiol resumia així aquest ple d’investidura. “Vam ser els més votats en 24 de 34 barris de Badalona i ens mereixem un respecte”. El candidat del PP lamentava que l’únic propòsit dels candidats presents fos fer-lo fora amb ell, en comptes de plantejar un bon projecte de ciutat. “Teniu una obsessió amb mi”.

  Per últim, el nou alcalde ha agraït el suport rebut i s’ha compromès a continuar amb la proposta de ciutat que va iniciar fa 10 mesos. “Hem d’invertir en la neteja i en el manteniment, en seguretat i garantir una Badalona del benestar i feminista”. A més, demanava col·laboració a la resta de partits per aconseguir aquests propòsits.

   

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí