Alguns venedors de la Fira de Nadal de la Plana, molestos amb el govern local

  0
  65
  fira nadal.jpg

  03/12/2015 – Alguns paradistes pretenien impulsar la instal·lació de parades d'alimentació i artesania a la Fira de Nadal, quelcom que el govern local no permet per no fer competència als botiguers de la zona.

  Alguns venedors de la Fira de Nadal de Badalona, ubicada a la plaça de la Plana, encaren aquestes dates assenyalades, plenes de color i més que necessàries per als seus negocis amb cert malestar amb el govern local. Alguns d'ells denuncien que l’Ajuntament no ha permès la instal·lació de cap estand d’alimentació o artesania, com en anys anteriors, i que això perjudicarà l’afluència de públic i, per tant, de vendes.

   

  L’agrupació, diu el coordinador d'una de les associacions de comerciants que conformen la fira, volia reforçar l’aspecte de la venda d’aliments i d’artesania, un aspecte que, asseguren, els hi resulta molt profitós. La negativa de l’executiu, lamenten, ha deixat la fita amb poques parades i menys volum que altres anys, i creuen que la Fira de Nadal no sobreviurà si no evoluciona: “Si no ens adaptem, morirem”. Alguns, de fet, apunten que ja han contactat amb altres ajuntaments per traslladar-se i deixar la Plana si l’any vinent no se soluciona tot plegat.

   

  Altres paradistes reivindiquen el paper del govern i neguen voler marxar

   

  No tots els paradistes es troben molestos per la negativa de l'Ajuntament de col·locar parades de menjar, no obstant. La fira està formada per dues associacions independents i els venedors d'una d'elles neguen tenir la intenció de marxar. De fet, diuen entendre que a una fira nadalenca no pot haver-hi gastronomia, i asseguren que l'Ajuntament els hi ajuda en tot allò que pot.

   

  El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Mañas, assegura que als comerciants se’ls hi va comunicar a l’estiu la impossibilitat de muntar parades d’alimentació per la proximitat amb els mercats municipals, el teixit comercial del barri i el carrer del Mar. “No podem permetre competència als comerciants que també estan tot l’any esperant el Nadal”, sosté. Mañas avança que, de cara al proper any, sí voldrien implementar nous negocis de tèxtil i artesania de disseny per potenciar i revitalitzar la fira.