Alumnes de Batxillerat donen suport educatiu a infants de Primària

  0
  Foto estudiants.jpg

  27/01/2014 – El projecte “Activa’t a l’estudi” s’ha posat en marxa aquesta setmana a centres educatius dels barris de La Pau, Lloreda i Sant Crist amb l’objectiu de donar suport a aquells alumnes de primària que presenten més necessitats educatives.

  Alumnes de batxillerat de Badalona han començar a fer activitats de reforç escolar a infants de primària. El projecte “Activa’t a l’estudi” s’ha posat en marxa aquesta setmana a centres educatius dels barris de La Pau, Lloreda i Sant Crist amb l’objectiu de donar suport a aquells alumnes de primària que presenten més necessitats educatives. Els encarregats de fer-ho són estudiants de batxillerat que, alhora, es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

   

  Vuit estudiants de 1r i 2n de batxillerat dels instituts La Pineda i Pau Casals s’encarreguen del reforç escolar plantejat com les pràctiques d’una assignatura curricular optativa. Prèviament, aquests alumnes reben una formació específica sobre aspectes pedagògics i metodològics, així com informació del projecte. Amb la formació, els estudiants de batxillerat poden dur a terme aquesta activitat en la qual hi participen un total de 100 alumnes de les escoles Llibertat, Joan Llongueras, Miguel Hernández, Joan Miró i Llorens Artigas.

   

  “Activa’t a l’estudi” és un projecte d’Aprenentatge i Servei que s’emmarca dins de les xarxes socioeducatives comunitàries existents als territoris de la Pau, Sant Crist i Lloreda. El projecte neix de la necessitat existent a les escoles de donar suport a alumnes amb més necessitats i de la voluntat dels diferents agents socioeducatius territorials de desenvolupar projectes d’aprenentatge i servei.

   

  Els agents participants en “Activa’t a l’estudi” són el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, el Pla de Desenvolupament Comunitari, l’Associació La Mussara i els centres educatius implicats.

   

  El regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, ha afirmat que “es tracta d’una bona iniciativa de col·laboració entre els instituts, les escoles públiques de la ciutat i l’Ajuntament que tracta d’ampliar les eines i metodologies de formació dels alumnes de totes les edats.” “Hem trobat una forma de sumar sinèrgies entre l’educació primària i la secundària molt interessant i que s’anirà consolidant amb el temps”, ha afegit.