Amb peu i mig entre els setze millors equips d’Eurocup (92-78)

0
    24
    David Grau / CJB

La Penya segueix el seu camí particular a Eurocup sense que cap equip li pugui aturar els peus. El Reyer Venezia va ser el nou equip europeu que va superar el conjunt de Carles Duran (92-78). Els badalonins van ser molt més regulars a pista, sense acumular tantes faltes (18/34) i davant un equip que va intentar sobreviure a base de triples i sense arsenal ofensiu en la segona part.

El partit a l’Olímpic va començar amb el binomi Bassas – Tomic fent de les seves des del quart inicial i liderant els atacs de l’equip. El base badaloní va inaugurar el marcador amb un 2+1 d’inici (3-0). Amb Morgan i Tomic protegint el joc interior, el Venezia va capgirar el marcador gràcies al seu encert exterior (3-5). Aquesta resposta visitant va suposar un intercanvi de cistelles, amb un increïble clínic d’assistències i encert exterior per part de Ferran Bassas (6 punts i 2 assistències en 4 minuts).

Tot i el bon canell italià des de la línia de 6,75, el conjunt de Carles Duran va capgirar el marcador i obrir la primera petita escletxa al marcador (18-13). Els bons minuts verd-i-negres van tenir la seva resposta per part de l’equip de Walter De Raffaelle. Un parcial de 0-9 que tornava a capgirar el marcador i un -4 a causa de dues pèrdues absurdes dels badalonins però que s’acabaria equilibrant abans de finalitzar el primer quart (24-26).

L’inici del segon quart va mantenir la Penya desconcertada en atac i sense poder aturar el Venezia durant els primers cinc minuts (28-36). Nenad Dimitrijevic va començar a despertar l’alè de l’Olímpic i, sense oferir una gran imatge però millorant el rebot defensiu quan més ho necessitava l’equip, la Penya va començar a recuperar les sensacions inicials. De fet, amb Bassas novament a pista, el Joventut va recuperar la victòria gràcies a un triple de López-Arosteguir (39-38) però el Venezia va fer valer l’encert d’Stefano Tonut (11 punts al descans) per equilibrar el matx abans de marxar a vestidors (45-45).

Arran del tercer quart, De Nicolao i Tonut es van convertir en l’únic comodí de supervivència dels venecians i amb el triple com a arma d’atac. Amb Tomic, Bassas, López-Arostegui i Ribas a la pista, la Penya  es va mantenir sempre al capdavant al marcador però sense poder trobar cap escletxa i amb el Reyer Venezia sempre sent l’ombra dels verd-i-negres (55-55). Amb la connexió Tomi – López-Arostegui, va arribar el primer parcial determinant del matx (6-0), i una solidesa defensiva que va despertar l’Olímpic i el suport que necessitava l’equip per poder augmentar la diferència (61-55).

Amb el Venezia en bonus, la Penya va començar a cuinar més intensament la victòria i Conor Morgan va fixar la màxima diferència establerta fins aleshores (70-61). Els verd-i-negres van aconseguir mantenir aquesta diferència fins al quart final (73-65).

Aquest marge apropant-se als dos dígits de diferència i la confiança fins aleshores va permetre Neno, López-Arostegui i Brodziansky arriscar amb individualitats sense que en cap moment perillés la victòria (81-70). Sense més artilleria visitant des de la línia de 6,75 i fins a quatre jugadors italians amb cinc faltes, la Penya va assegurar-se la quarta victòria europea i es troba a una victòria més de certificar la classificació per a la pròxima ronda d’Eurocup (92-78).

Ante Tomic, amb 14 punts, 7 rebots i 5 assistències va ser el jugador més ben valorat del partit (28).Gran actuació també de Brodziansky (15 punts), López-Arostegui (13 punts i 8 rebots) i Pau Ribas (13 punts i 5 assistències).