Amics de la Gent Gran fa una crida per incorporar voluntaris a Badalona i Santa Coloma

  0
  40
  gent gran.JPG

  07/09/2013 – L'institució va iniciar fa una setmana una campanya per rebre més persones que participin del programa 'Acompanyament a domicili', en el que un voluntari visita un cop a la setmana una persona gran per oferir-li suport i companyia.

  L’associació Amics de la Gent Gran va iniciar fa una setmana una campanya de crida urgent a la ciutadania de Badalona i Santa Coloma de Gramenet per incorporar més voluntàries i voluntaris als seus equips. Segons expliquen, actualment 11 persones grans que han demanat suport es troben sense resposta per la falta de col·laboració altruista. L’entitat compta, entre totes dues ciutats, amb un total de 74 persones que aporten la seva ajuda, però existeix la necessitat d’incorporar-ne més al programa ‘Acompanyament a domicili’.

   

  El projecte pel que Amics de la Gent Gran fa la urgent crida es basa en la visita d’un voluntari a una persona gran, un cop a la setmana, per oferir-li suport i companyia. Des de l’entitat asseguren que encara queden moltes persones d’avançada edat “soles i aïllades” a Badalona. Segons dades de l’Ajuntament de Badalona, en aquesta ciutat hi ha més de 32.800 persones més grans de 65 anys, fet que representa el 15% de la població. D’aquestes persones grans, més de 7.000 viuen soles i la majoria, un 79%, són dones que tenen entre 75 i 84 anys. A Santa Coloma de Gramenet, la població més gran de 65 anys, i fins i tot la més gran de 85 anys, tendeix a guanyar presència, amb un pes superior en el cas de les dones, segons dades de l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Les persones grans representen el 17% d’habitants totals i el 23% de totes les llars són unipersonals.
   

  Amics de la Gent Gran va començar a desenvolupar la seva acció social a Badalona a l’octubre del 2010. Actualment, 41 persones grans reben l’atenció de l’entitat gràcies a l’acció de 50 voluntàries i voluntaris que les acompanyen. A Santa Coloma de Gramenet, aquesta tasca solidària va començar al març del 2006. En aquesta delegació, 24 persones voluntàries donen suport a 23 persones grans.