Anís del Mono pagarà la reparació de l’escultura del mono del Pont del Petroli

  0
  m subirats.jpg

  07/04/2016 – Els treballs es duran a terme a finals de mes, 'in situ', i suposaran una despesa inferior als 1.000 euros.

  Fa uns dies, les xarxes socials esclataven d’indignació per un acte de vandalisme que va patir l’escultura de bronze de l’Anís del Mono, a l’accés al Pont del Petroli. Algú havia arrencat el tap de l’ampolla que sosté la figura del simi més famós de la ciutat. Tot i que els danys continuen sent visibles, sembla que la solució ja s’està posant en marxa.

   

  Fonts municipals han avançat al Diari de Badalona que l’escultura serà reparada per la pròpia autora, Susana Ruiz, a finals de mes, quan estarà en disposició de treballar sobre l’emblema de la ciutat. El cost dels treballs, de poc menys de 1.000 euros, seran assumits per l’Anís del Mono, marca a la que representa l’estàtua i la fàbrica de la qual es troba a pocs metres.

   

  Segons expliquen aquestes fonts, l’escultora treballarà amb els motlles originals per refer la part malmesa i intentarà trobar una fórmula per reforçar les peces més petites de la figura de bronze amb l’objectiu que no la tornin a trencar. La reparació es produirà ‘in situ’.

   

  Des de l’Ajuntament expliquen que és complicat establir sistemes de seguretat al voltant de l’escultura per evitar vandalismes, atès que es tracta d’un atractiu que no es pot tancar, perquè la gent no s’hi podria fotografiar, i tampoc es sospesa la instal·lació de mesures com ara càmeres de seguretat.