Un any i mig de presó per a un funcionari de Correus que es quedava diners dels enviaments

  0
  correos bufala.jpg

  06/04/2016 – Per tal de desviar els fons, el condemnat introduïa al sistema informàtic de Correus un preu de facturació inferior al real, però entregava als clients documents amb les tarifes correctes.

  Un funcionari de Correus de Badalona ha acceptat un any i mig de presó i un any i quatre mesos d’inhabilitació com a càrrec públic per haver-se quedat amb 2.730 euros dels franquejos corresponents als enviaments de 14 empreses i institucions entre els anys 2010 i 2012. L’individu ja ha tornat la suma malversada i ha acceptat una condemna per un delicte continuat de falsedat de documentació mercantil i malversació de caudals públics.

   

  Per tal de desviar els fons, el condemnat introduïa al sistema informàtic de Correus un preu de facturació inferior al real, però entregava als clients documents amb les tarifes correctes, que no s’incorporaven a la comptabilitat de l’oficina. El fet que el cas hagi arribat a judici quatre anys després ha comportat una rebaixa de la condemna per dilacions indegudes i la reparació de danys, atès que ha retornar els diners.