Antonio Darías, guanyador del XIV Certamen de Pintura de Zurbarán

  0
  DSCF7657.JPG

  17/11/2015 – Amb l'entrega de premis del certamen, l'associació extremenya Zurbarán de Badalona va posar punt final a la quinzena edició de la seva Setmana Cultural.

  El passat dissabte 14 de novembre es van donar els noms dels guanyadors del XIV Certamen Internacional de Pintura de Zurbarán, al Centre Cívic La Salut, després d'una àmplia exposició de les 52 obres presentades i, també, de deu dies de la Setmana Cultural de l'associació extremenya Zurbarán de Badalona, que enguany han celebrat la quinzena edició.

   

  El guanyador d'aquesta edició ha estat Antonio Darías amb la seva obra anomenada 'Prenent cafè davant de la catedral', mentre que els finalistes han estat Ernet Descals amb 'La biblioteca' i Andrés Figueras amb 'Santuari de Guadalupe'. Entre els premiats destacar el premi al millor artista local que va ser atorgat a José María Lamor amb l'obra 'Nens a la platja'; el premi especial dedicat al tret extremeny a Juan Manuel Torres amb 'Arcs de Soto Mancera – Anys enrere'; i el premi per originalitat extremenya a Dolors Martínez amb 'Paisatge'.

   

  D'altra banda, Juan Moreno Aragoneses, membre del jurat d'aquest certamen, va oferir una ponència sobre les obres menys conegudes del pintor Francisco de Zurbarán, que va anar acompanyada pels càntics de la coral Zurbarán.

   

  L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; del president de la Federació d'Associacions Extremenyes en Catalunya, Manuel Gerrero, i de la presidenta del Grup de Belles Arts de Badalona, Pilar González. Tots tres van destacar l'elevat nivell de les propostes artístiques presentades i la font de coneixement, lliçó artística i nexe per a la unió per la cultura local, autonòmica, nacional i internacional.