Aquest cop la remuntada és verd-i-negra (94-83)

0
    28

17/12/2017 – Remuntada èpica i triomf vital davant del Tecnyconta Saragossa (94-83). Amb un fluix primer temps, la Penya estava contra les cordes al descans (38-52), però ha ressorgit espectacularment en la represa per escombrar un conjunt aragonès que ha acabat perdent els papers.

17/12/2017 – Remuntada èpica i triomf vital davant del Tecnyconta Saragossa (94-83). Si fa una setmana el Divina Joventut perdia a Fuenlabrada després de dominar de 19 punts, aquest cop la història s’ha escrit a l’inrevés. Amb un fluix primer temps, la Penya estava contra les cordes al descans (38-52), però ha ressorgit espectacularment en la represa per escombrar un conjunt aragonès que ha acabat perdent els papers.
    El tècnic Jota Cuspinera i el nord-americà Gary Neal han enfilat el camí dels vestidors abans d’hora, desqualificats enmig de la tempesta perfecta dels verd-i-negres, liderats per Patrick Richard (23 punts). La remuntada, però, ha tingut més noms propis, com els d’Albert Ventura, 12 punts i clau un cop més en defensa, Neno Dimitrijevic, decisiu en el tram final del tercer quart amb 7 punts seguits, o Sergi Vidal, fonamental per acabar de trencar el matx amb dos triples. També cal destacar el bon partit de Wayns (18 punts), aguantant l’equip en els moments difícils. Quarta victòria a la lliga i sobredosi de confiança després del cop dur de Fuenlabrada, demostrant que, tot i la manifesta irregularitat en el joc, aquest equip és dels que mai no abaixa els braços.
    Sense defensa no es va enlloc
    El 62% en tirs de camp (64% en triples) del Saragossa en arribar al descans reflecteixen el festival ofensiu del Tecnyconta en el primer temps. Encert brutal però, alhora, massa facilitats al darrere d’una Penya condescendent en defensa, arribant tard a molts dels llançaments dels aragonesos. I si a jugadors com Bellas (5/6 triples), Blums o Neal els dones temps per llançar, tens molts números que et facin un estrip. Només Maalik Wayns, amb tres triples, ha estat capaç de rivalitzar amb l’encert dels aragonesos en els primers compassos del matx. En atac, però, la Penya no trobava Jordan, ben defensat, i vivia gairebé exclusivament dels triples, sense encert (només un 37% en tirs de camp). El jamaicà, gairebé inèdit, només ha anotat un bàsquet, a pocs segons del descans, en una de les poques pilotes que ha rebut en condicions.
    Tot i la supervivència del primer quart (21-24), era evident que les constants vitals no eren bones i el segon parcial ho ha confirmat. Gary Neal ha agafat el comandament ofensiu dels de Jota Cuspinera, amb 13 punts en aquest període, i la diferència s’ha disparat fins als 16 punts (36-52) amb una Penya totalment desorientada.
    El pas pels vestidors, però, ha capgirat totalment el partit. La Penya s’ha transformat radicalment, s'ha retrobat amb l'encert  i, sobretot, s’ha posat a defensar de veritat. En un primer moment el Saragossa ha aguantat el tipus (51-61 després d’un triple de Blums), però poc a poc s’ha anat veient desbordat per la rauxa i la intensitat dels d’Ocampo, que ha apostat per jugar amb un equip “petit”, amb dos “quatres”. Aquest cop l’aposta ha sortit bé, l’equip ha començat a imprimir un ritme endimoniat  i en aquest escenari Neno Dimitrijevic ha dinamitat el matx amb 7 punts seguits (62-64).
    Faltava culminar la remuntada i la Penya ho ha fet per la via ràpida en un inici fulgurant del darrer quart. Tres triples consecutius, un de Kulvietis i dos de Sergi Vidal, han rubricat un parcial demolidor de 14-0 que ha deixat definitivament KO el Tecnyconta (76-64). Els aragonesos han perdut els papers i han marxat del partit, carregant els neulers contra l’arbitratge. Jota Cuspinera i Gary Neal han acabat desqualificats i les tècniques han aplanat el camí cap al triomf, en un matx on el jove Xabi López-Arostegui ha estat baixa d'última hora per un esquinç al turmell.
    Cuspinera, contra Martín Bertrán.
    Jota Cuspinera, visiblement emprenyat, ha protagonitzat una tensa roda de premsa carregant contra els àrbitres, amb menció especial per a Martín Bertrán. “Que m’expliqui que té en contra meu? De la mateixa manera que em demanen respecte, jo els demano que em respectin, a mi i al meu equip”, ha eztibat Cuspinera, desafiant i queixant-se d’una suposada permissivitat en la segona meitat. “Gary Neal ha acabat amb només dues faltes rebudes, quan jo n’he comptat tres en un minut i mig”, ha deixat anar el preparador dels aragonesos, que malgrat l’emprenyada no ha tret cap mèrit a la Penya: “Cal felicitar-los. En la segona part ens han tret del partit i nosaltres no hem sabut interpretar el que estava passant. Hem deixat de jugar en equip, de fer les coses que estàvem fent bé i a tots, a mi també, ens ha pogut la pressió emocional”.
    Diego Ocampo, pel seu cantó, ha admès que han estat “dos partits en un”, però ha destacat el “canvi de mentalitat i intensitat” experimentat per l’equip de la primera a  la segona part. “Hem passat a ser proactius, i no només reactius”, ha explicat  l’entrenador del Divina Joventut, que ha apuntat els darrers cinc minuts del tercer quart com la clau de la remuntada.