Aquest diumenge torna el 41è Obert Internacional d’Escacs de Badalona

  0
  49
  Escacs.jpg

  31/07/2015 – Es celebrarà del 2 al 10 d'agost al Centre Cívic La Salut i enguany els participants, que s'esperen fins a 300, es dividiran en tres grups.

  Aquest diumenge, 2 d'agost, començarà al Centre Cívic La Salut el 41è Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Badalona – IV Memorial Miquel Castellà i Gili, organitzat pel Club d'Escacs Sant Josep amb el suport de l'ajuntament i de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Escacs.

   

  Aquest torneig, que arriba a la quaranta-unena edició consecutiva, consisteix en un seguit de partides que es jugaran diàriament al mateix centre cívic, del 2 al 10 d'agost a partir de les 17 hores, excepte la darrera jornada (el dia 10) que s'iniciaran a les 16.45h.

   

  Pel que fa el sistema de joc, es jugarà pel sistema suís a nou rondes i els escaquistes de més nivell es classificaran en dos grups, segons els trams ELO. Enguany els jugadors es dividiran en tres grups: el grup A, exclusiu per a escaquistes amb llicència, elo FIDE en vigor i amb un mínim de 2.000 FIDE; el grup B, només per a jugadors d'elo català amb llicència federativa en vigor i un elo FIDE_FEDA màxim de 2.099, i el grup C, vàlid només per aquells que tinguin un elo de 1899 o inferior.

   

  L'Obert Internacional Ciutat de Badalona és un dels tornejos més importants de tot l'estat amb que la ciutat torna a ser un dels centres neuràlgics dels escacs a nivell català, espanyol i internacional, tant per la qualitat del joc com per la quantitat dels participants, ja que hi poden jugar fins 300 escaquistes. Entre els quals, mestres d'escacs, catalans, internacionals i de FIDE, però també, escaquistes del Regne Unit, Angola, Argentina, Armènia, Bangladesh, Bèlgica, Colòmbia, Cuba, Dinamarca, Estònia, França, Holanda, Índia, Itàlia, Kuwait, Lituània, Mèxic, Noruega, Perú, Polònia, Rússia, Suècia, Ucraïna i Veneçuela, entre d'altres països. 

   

  Per a tots els aficionats dels escacs, podran seguit des de la primera ronda, les partides de les sis primeres taules a través de les pàgines webs adedreznd.com, openbadalona.com i fcde.org.