La U18 s’apaga de nou i diu adéu a l’Eurobasket (64-70)

0
    24

31/07/2015 – El gran partit de Xabi López (18 punts) no evita que la selecció espanyola perdi contra Bòsnia als quarts de final, després de tenir el triomf quasi encarrilat.

La passivitat defensiva i la mala gestió de les faltes personals marcaria l’inici de partit per part d’Espanya. La selecció de Luis Guil encaixaria un parcial de 0 a 9 només començar, fet que motivaria el primer temps mort del tècnic.

Per sort, la U18 es podria recuperar gràcies a la inspiració de Xabi López, autor de 9 punts durant el primer quart (19-23). A banda de l’encert exhibit pel jugador del FIATC Joventut, la reacció d’Espanya també es gestaria gràcies a una bona alternativa defensiva en forma de zona.

El canvi, però, donaria més marge a Bòsnia per trobar bones situacions de tir exterior, fet que aprofitaria Edin Atic per convertir dos triples consecutius que tornarien a obrir forat en el marcador (21-30).

Luis Guil es veuria forçat a demanar un nou temps mort, després que Bòsnia passés a dominar el duel per 13 punts de diferència (21-34). Llavors, Xabi López tornaria a aparèixer per trencar la sòlida defensa balcànica des del triple (29-36), donant aire a una U18 massa irregular.

L’aler verd-i-negre cuinaria poc després un 2+1 completat per Ramon Vilà, acció que, sumada a una penetració de Sergi Garcia, permetria a la selecció espanyola marxar al descans a només quatre punts de distància (36-40).

A la represa, el bloc de Luis Guil seria capaç de capgirar la situació durant uns instants, després d’aconseguir un parcial de sortida de 7 a 0 (43-40). Bòsnia perdria eficàcia al contraatac i el partit entraria en una dinàmica d’igualtat on Sergi Garcia podria brillar (46-46).

El jugador del CAI s’aliaria amb Ramon Vilà i Xabi López per donar-li a la U18 un avantatge consistent, després d’un primer temps complicat. López actuaria com el gran referent en atac, anotant una suspensió després de revers que tancaria el tercer acte (55-47). El verd-i-negre, a més, executaria una bona tasca defensiva sobre Atic, el jugador més perillós del bloc bosnià amb 28 punts.

Ja en l’últim parcial, Espanya arribaria a guanyar per deu punts de renda (57-47), però dos triples d’Atic i un gran contraatac refredarien totalment el domini de la U18 (57-55). Espanya acabaria encaixant un contundent parcial de 0 a 14 (57-61), mostrant-se totalment bloquejada en atac en el moment més important del duel.

Tot i arribar a empatar (63-63), Bòsnia sabria jugar millor les seves armes en els instants decisius per acabar enduent-se el partit en un final a cara o creu (64-70). Després de tenir el partit quasi guanyat, la U18 s’acomiada de l’Eurobasket de Volos als quarts de final.

Xabi López: 18 punts (7/14 en tirs), 5 rebots i 4 assistències en 31 minuts a pista.

Óscar Amo: 2 punts (1/3 en tirs) i 3 rebots en 7 minuts a pista.