0
    21
    DSC_0254.JPG

09/11/2014 – El FIATC Joventut supera l’Unicaja, tot i la baixa de Goran Suton, i allarga la setmana més dolça del curs, després del triomf sumat al Palau Blaugrana.

La sorpresa a l’Olímpic saltava minuts abans del partit, amb la confirmació de la baixa per lesió al genoll de Suton, el gran heroi del Palau. El jove Zoran Nikolic, igual que Alberto Abalde, entraven a la llista de Salva Maldonado, tot i que el pivot montenegrí no hauria de sortir a pista, gràcies a la bona actuació de Suárez i Llovet.

L’inici de partit del FIATC Joventut seria completament espectacular; sens dubte el millor de la temporada. En només un quart, els verd-i-negres eren capaços d’anotar 30 punts a ritme de triples, amb una sèrie de 6/6 en els primers llançaments exteriors.

La Penya veia l’anella d’Unicaja com una autèntica piscina, i fins i tot Sitapha Savané s’atrevia a intentar un triple a una cama i al límit de la possessió que entrava net, fent aixecar a tots els aficionats de la cadira (9-4). Tot seguit, Kirksay, Vidal i Mallet s’unien a la causa exterior per situar al FIATC Jventut deu punts per sobre en dues ocasions: amb el 19 a 9 i el 28 a 18.

El primer quart culminava amb els badalonins exhibint unes grans sensacions, i amb Unicaja resistint de la mà de les accions individuals de Granger (30-21). Durant el segon parcial, però, el FIATC Joventut aniria perdent la frescor dels primers minuts. La ratxa de triples arribava a la seva fi, mentre Unicaja començava a pressionar totes les línies de passada amb intensitat.

L’aparició de Vasileiadis i una esmaixada en transició completada per Kuzminskas posaven per davant als malaguenys per primera vegada (36-37). La Penya, en accions massa forçades, podia seguir anotant, no sense extrema dificultat.

Un triple de Granger, el millor visitant al primer temps, obria un petit forat en el marcador (40-44) que Suárez s’encarregava de minimitzar, anotant des de 6.75 sobre la botzina (43-44). La Penya marxava al vestidor amb un gust amarg, després de no haver aprofitat el gran primer període per mirar de trencar el duel.

Primera crisi superada

Amb la tendència del partit beneficiant clarament a Unicaja, el FIATC Joventut hauria de patir durant els primers instants del tercer quart. L’encert somreia als homes de Joan Plaza, mentre els locals topaven constantment amb el ferro, tot i provar d’anotar en bones situacions de camp.

Només des del rebot ofensiu, els verd-i-negres serien capaços de mantenir-se endollats. Les dificultats per alternar diverses cistelles consecutives s’acabaria amb l’aparició d’Albert Ventura. L’escorta endollava al FIATC Joventut amb un triple i un contraatac que, sumat a un segon bàsquet exterior de Mallet, permetia als de Salva Maldonado superar una crisi perillosa (56-51).

Al caràcter de Ventura s’hi afegia la regularitat d’un Sitapha Savané que exhibia talent i intel·ligència per mantenir la Penya per davant en el marcador (62-56). En atac, a Unicaja li costava més endollar-se i només Granger semblava repetir les sensacions del segon quart. Per tancar el parcial, una gran possessió final jugada per Hannah permetia a Kirksay rebre amb espai i clavar un triple que encara donava més energia al FIATC Joventut (65-59).

La Penya ha sabut aguantar l’últim intent d’Unicaja per agafar-se al partit, amb Hannah i Mallet fent de les seves. El conjunt verd-i-negre ha clavat un triple quasi definitiu de la mà del doble 0, (81-72) i els malaguenys no han pogut refer-se, després de la retirada de Granger per lesió.

La feina en el rebot ofensiu per part badalonina ha estat espectacular. El FIATC Joventut ha capturat 23 rebots en atac, pels set de l’Unicaja, i ha tirat 24 vegades més a cistella que el rival (74-50).

Tariq Kirksay, amb un partit molt complet (14 punts, 8 rebots, 4 assistències i 2 recuperacions) i Sitapha Savané (16 punts i 3 rebots) confirmen els seus grans moments de forma. La Penya torna als llocs de Copa del Rei i ja pensa en l’Andorra.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (82): Llovet (4), Mallet (15), Vidal (5), Kirksay (14), Savané (16), Barrera (-), Suárez (12), Hannah (5), Miralles (6) i Ventura (5).

Unicaja (74): Soluade (-), Vasileiadis (11), Toolson (15), Thomas (12), Nguirane (-), Granger (14), Vázquez (2), Kuzminskas (13), Green (-), Golubovic (7) i Karahodzic (-).

Parcials: 30-21 / 13-23 / 22-15 / 17-15

Rebots: Kirksay (8) / Kuzmisnkas (4)

Assistències: Vidal i Kirksay (4) / Granger (5)

Incidències: partit corresponent a la setena jornada de lliga, disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 6.853 espectadors.